Valmistuneilla toimilla on haluttu vähentää poikkeuksellisen haastavien radiokelien ja häiritsevien taajuuksien vaikutusta kuluttajien antenni-TV-vastaanottoon Kemin alueella.

Digita tiedotti joulukuussa 2021 ja aiemmin helmikuussa 2022 asentavansa täytelähetinaseman Kemin keskustaan ja uusivansa Tervolan aseman lähettimet ja tarvittavat lisäkomponentit korkeampitehoisiksi. Muutostyöt on saatu päätökseen ja asennukset on toteutettu onnistuneesti tiistaina 22.2.2022.

Muutosten yhteydessä A- ja E-kanavanipun Tervolan aseman lähettimet ja tarvittavat lisäkomponentit on uusittu korkeampitehoisiksi. Kemiin on hankittu erilliset täytelähettimet uudelle täytelähetinasemalle Kemin keskustaan. Täytelähettimet on hankittu A-, B-, C- ja E-kanavanipuille. 

Jos antenni-tv-vastaanotto Kemin seudulla on toiminut ilman ongelmia aikaisemmin, kannattaa kuluttajien ensimmäiseksi tehdä vastaanottimessa kanavahaku (Digita Info auttaa tarvittaessa) tai tarvittaessa tehdasasetusten palautus.

Kuluttajien tulee valmistuneiden muutosten jälkeen mahdollisesti suunnata antennit uudelleen tai tehdä tarvittavat muutokset antennijärjestelmään häiriöttömän antenni-tv-vastaanoton varmistamiseksi. Digita suosittelee kuluttajille ammattitaitoisen antenniasentajan käyttöä, jotta suuntaus on paras mahdollinen. Yhteisantennikiinteistöjen isännöitsijöiden kannattaa olla yhteydessä antenniurakoitsijaan vahvistintöiden varaamiseksi.

Laskennallisesti laadukkain antenni-tv-signaali Kemin keskustassa ja sen lähiympäristössä on jatkossa mahdollista vastaanottaa Tervolan päälähetinasemalta tai Kemin uudelta täytelähetinasemalta. Valmistuneilla lähettimien muutoksilla ei varmuudella saavuteta toivottua parannusta, jos kuluttajien antennin suuntaus tai antennijärjestelmä ei ole asianmukainen. Lisäksi on huomioitava, että kaikkein haastavimmissa radiokelitilanteissa ei millään lähetysverkon parannustoimenpiteillä pystytä varmistamaan häiriötöntä vastaanottoa. Radiokelin vaikutusta voidaan kuitenkin merkittävästi pienentää tehokkaalla ja vaatimukset täyttävällä vastaanottojärjestelmällä. Radiokeli on väliaikainen ja sääolosuhteista johtuva ilmiö, joka kestää tunneista joihinkin päiviin.

Digita pyytää kuluttajia ottamaan yhteyttä ongelmatilanteissa kuluttajapalvelu Digita Infoon. https://www.digita.fi/digita-oy/kuluttajapalvelu-digita-info/

Lisätietoa: www.digita.fi/Kemi 

Lisätietoa radiokelistä: https://www.digita.fi/antennitv/vapaat-kanavat-ja-vastaanotto/hyodyllista-tietoa-tvsta/radiokeli/#/  

Median yhteydenotot: 

Digita Oy, liiketoimintapäällikkö Jani Saari, p. 040 742 1491, jani.saari(a)digita.fi