MobileMonday Global Summit -tapahtuma Wanhassa Satamassa 10. syyskuuta

Digita ja @450 Langaton laajakaista -palvelun yhteistyökumppanit ovat mukana MobileMonday Global Summit -tapahtumassa 10. syyskuuta Wanhassa Satamassa. Tapahtumassa ovat esillä Suomeen rakennettava maankattava langaton @450-laajakaistaverkko ja sen kiistattomat edut liiketoiminnassa.

 

Digitan lisäksi mukana tapahtumassa ovat Deal Comp Oy, Exoteq APS, Fujitsu Services Oy, Indagon Oy, TeliaSonera Finland Oyj ja WSP Finland Oy.

 

”Mobiilien palveluiden mahdollisuudet liiketoiminnassa ovat lähes rajattomat – olipa kyseessä kuntien terveydenhuolto, logistiikan toimiala tai haja-asutusalueiden tietoliikennepalvelut. Valtakunnallinen @450-laajakaistaverkon tarjoama kilpailuetu palveluiden innovaatioalustana tarjoaa useille eri toimialoille kustannustehokkuuden ja kasvun edellytykset”, sanoo Digita Oy:n asiakassuhdejohtaja Jukka Andersson.

Laajakaistan edut joukkoliikenteessä

Esimerkkinä langattoman @450-laajakaistan eduista kertoo suomalainen Deal Comp Oy, joka on kehittänyt ajoneuvokäyttöön modeemireititittimen. Sen avulla voidaan tarjota toimintavarma ja kattava langaton laajakaistaverkko joukkoliikenteen matkustajille. Langaton verkko mahdollistaa joukkoliikennevälineissä reaaliaikaisen tiedonsiirron ja internetpalvelujen käytön esimerkiksi mobiililaitteilla. Sen kautta voidaan tarjota matkustajille runsaasti informaatio-, viihde-, turva- ja internetpalveluita esimerkiksi linja-autoissa, junissa ja metroissa.

Laajakaista taskuun

”@450-verkko on yksi maailman ensimmäisistä mobiililaajakaistaverkoista, jossa yhdistyy adsl-tasoinen laajakaistayhteys ja mobiilius”, toteaa puolestaan Exoteqin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Martikainen. ”Kehittämämme Meos-kämmenlaite tulee paikkaamaan aukon @450-päätelaitetarjonnassa, johon tähän mennessä on kuulunut vain modeemeja. Meos tuo laajakaistan taskuun: sillä voi soittaa VoIP-puheluita, selata nettiä, lukea meiliä, mesettää, katsoa videoita netistä sekä sen voi tarvittaessa kytkeä kannettavaan tietokoneeseen laajakaistamodeemiksi.”

Kokonaispalvelua mobiilisti

Fujitsu puolestaan tarjoaa yritysasiakkailleen kätevänä kokonaispalveluna @450-laajakaistan, joka kulkee mukanasi liikutpa missä tahansa: toimistossa, autossa, kotona, veneessä tai mökillä. Verkon kuukausimaksu on kiinteä, joten kustannukset pysyvät hallinnassa. Hinta sisältää verkon laitteet, palvelut ja hallinnan sekä käyttäjätuen. Siinä missä 3G mahdollistaa pienimuotoisen surffailun, @450-verkko tarjoaa työntekoon ja kotiyhteyksiin saman korkean laadun kuin esimerkiksi adsl-laajakaista. Palvelun tietoturva on huippuluokkaa ja lisämausteeksi on saatavilla myös VPN- ja tunnistautumispalvelut, dedikoidut verkkoratkaisut tai konekommunikaatioratkaisut.

Laajakaista apuna paikantamisessa

”Indagon on ammattikäyttäjien ja järjestelmätoimittajien paikannuskumppani, joka ratkaisee paikannukseen ja tiedonsiirtoon liittyvät haasteet parhaalla laite- ja palvelukokonaisuudella. Indagon Leader @450 tuotteistaa kaiken tarpeellisen yhteen kokonaisuuteen, mikä tekee hankinnan ja ylläpidon yksinkertaiseksi ja selkeäksi”, toteaa Indagonin markkinointijohtaja Janne Jutila.

Koko Suomi laajakaistan piiriin

TeliaSonera Finland ja Digita ovat allekirjoittaneet sopimuksen laajakaistapalveluiden palveluoperoinnista Digitan @450-laajakaistaverkossa. Aiemmin kesä-elokuussa aloitettu pilottijakso päätyy kaupalliseen lanseeraukseen joulukuun 2007 aikana. Sopimuksen myötä lähes kaikki suomalaiset voidaan liittää laajakaistapalvelujen piiriin hyödyntäen uutta kustannustehokasta langatonta tekniikkaa. Nyt solmitulla sopimuksella pyritään saumattomaan verkko- ja palveluoperaattorin yhteistyöhön tavoitteena tuottaa asiakkaille heidän tarvitsemiaan palveluita.

Suomalainen langaton tietoliikenneklusteri esittäytyy

@450 Langaton laajakaista -yhteisö on mukana tapahtumassa edistämässä suomalaista tietoliikenneklusteria. @450-yhteisöllä on tapahtumassa käytössään kokonainen messuhalli, jossa kuullaan myös @450-palvelun loppukäyttäjien puheenvuoroja.

Iltapäivän ohjelma 10.9.2007 450-hallissa:
 
14.00 Avaus, asiakassuhdejohtaja Jukka Andersson, Digita Oy

14.10 Langattomat ratkaisut harvaanasuttujen alueiden tukena, kunnanjohtaja Mika Riipi, Posion kunta

14.30 Mobiiliteknologian hyödyntäminen terveydenhuollossa – case Itä-Savon sairaanhoitopiiri,
johtava tietojärjestelmäsuunnittelija Aulikki Hautsalo, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

14.50 Langaton laajakaista tuo uusia mahdollisuuksia joukkoliikenteelle, toimitusjohtaja Pekka Hongisto, Oy Matkahuolto Ab

15.10 Langatonta laajakaistaa kattavasti
liiketoimintayksikön johtaja Matti Pärssinen, TeliaSonera Finland Oyj
 
15.30 @450-verkko osana yrityksen kokonaisratkaisua – tietoturva – päätelaiteriippumattomuus,
kehityspäällikkö Juha Korsimaa, Fujitsu Services Oy
 
15.50 Joukkoliikenteen ja yritysten uudet langattomat laajakaistaratkaisut, markkinointijohtaja Janne Jutila, Indagon Oy ja yksikönjohtaja Mikko Lehmuskoski, WSP Finland Oy
 
16.10 Meos-kämmenlaite – @450-laajakaista taskuun, toimitusjohtaja Ilkka Martikainen, Exoteq Aps
 
Taustatietoja:

 

Digita Oy on Suomen johtava langattomien viestintäverkkojen verkko-operaattori sekä merkittävä tietoliikenneverkkojen ja verkkoinfrastruktuurin kehittäjä. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita kuuluu kansainväliseen TDF-konserniin.

www.digita.fi  I  info@digita.fi
www.digitv.fi  I  info@digitv.fi
www.mobiilitv.fiinfo@mobiilitv.fi
www.450laajakaista.fi I info@450laajakaista.fi

 

Deal Comp Oy on 1992 perustettu tietotekniikkaan erikoistunut yritys. Päätuotteet ovat vaativiin olosuhteisiin tarkoitetut teollisuustietokoneet ja oheiskomponentit sekä niiden integrointi järjestelmäratkaisuiksi mukaan lukien uudet langattomat tiedonsiirtomenetelmät.
www.dealcomp.fi

 

Exoteq Aps on vuonna 2005 perustettu teknologiayritys, jonka ensimmäiset tuotteet ovat kämmenlaitteita mobiileihin laajakaistaverkkoihin. Exoteqilla on toimipaikat Tanskassa, Englannissa ja Hong Kongissa.

 

Fujitsu Services Oy toimittaa tieto- ja viestintätekniikan palveluna yritys- ja yhteisöasiakkailleen Suomessa ja Baltiassa. Patja- ja Sohva-toimintamallit siirtävät kokonaisvastuun asiakkaiden perustietotekniikan ja operatiivisten sovellusten tukipalveluista, toiminnasta ja kehittämisestä Fujitsulle. Yhtiön muita vahvoja osaamisalueita ovat muiden muassa liikkuvan työn palvelut ja SAP-ratkaisut. Suomen Fujitsu kuuluu maailmanlaajuiseen Fujitsu-ryhmään, joka on maailman suurimpia ict-palvelujen toimittajia. Maaliskuussa 2007 päättyneellä tilikaudella Suomessa toimivan palveluyhtiö Fujitsun liikevaihto oli 318 miljoonaa euroa. Patja ja Sohva ovat Fujitsu Services Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. fi.fujitsu.com www.net-lehti.com

 

Indagon kehittää ja toimittaa ammattikäyttöön GPS-paikannusjärjestelmiä, -laitteita ja palveluita. Paikkatietoa siirretään GSM, TETRA ja langattoman laajakaistan verkoissa ja yhtiön järjestelmillä paikannetaan kymmeniä tuhansia ajoneuvoja ja henkilöitä eri maissa. Indagonin paikannuspalveluasiakkaita ovat suomalaisyritykset eri toimialoilla, kuten vartioinnissa, joukkoliikenteessä, kuljetuksessa ja huollossa. Kansainvälisesti Indagon on yksi maailman johtavista viranomaisten TETRA verkkojen paikannusjärjestelmien toimittajista. Yhtiön päätoimipaikka on Haaga, Helsinki.
www.indagon.com

 

TeliaSonera Finland on Pohjoismaiden ja Baltian alueen johtava televiestintäyritys, ja sillä on myös vahva asema matkaviestinnässä Euraasiassa, Turkissa ja Venäjällä. Vuoden 2006 lopulla TeliaSonera lanseerasi matkaviestinpalvelunsa Espanjan markkinalla. TeliaSonera tarjoaa luotettavia, innovatiivisia ja helppokäyttöisiä palveluja puheen, kuvan, datan, informaation, asiointitapahtumien sekä viihteen siirtoon ja paketoimiseen. Pidämme helppoutta ja hyvää palvelua tärkeinä keinoina luoda pitkän aikavälin jatkuvaa kasvua sekä arvoa asiakkaillemme ja osakkeenomistajillemme. www.teliasonera.fi

 

WSP Finland (liikevaihto 20 M€) on monitieteisiä suunnittelu-, tutkimus- ja konsultointipalveluja tarjoava yhtiö, joka toimii liikenteen, infrastruktuurin, ympäristön, arkkitehtuurin, sillanrakennuksen, talo- ja teollisuusrakentamisen sekä maa- ja pohjarakentamisen aloilla. Suomessa meitä on lähes 300, maailmanlaajuisesti 8000 työntekijän WSP Group toimii 30 maassa. Liikennetoimialalla WSP kehittää ja tuottaa itse innovatiivisia liikenteen informaatiojärjestelmiä mm. joukko- ja kevyenliikenteen sekä pysäköinnin ohjaukseen ja käyttäjälähtöisiin palveluihin.
www.wspgroup.fi