Digita vastaa digitalisoituvan maailman kapasiteettitarpeisiin tekemällä merkittävän investoinnin data center – liiketoimintaansa Pasilan tietoliikennekeskittymässä. Uusi konesali sijaitsee nykyisten konesalitilojen välittömässä läheisyydessä ja se tarjoaa erinomaisilla yhteyksillään digitaalisten palveluiden vaatimaa reagointikykyä ja erinomaista vasteaikaa.

”Kysyntä Digitan konesalipalveluille on jatkunut vahvana ja olemme päättäneet nyt laajentaa liiketoimintaa rakentamalla uusia tiloja Pasilan tietoliikennekeskittymään. Tilat valmistuvat vuoden 2023 alkupuolella”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala. ”Asiakaskuntamme arvostaa konesaliemme sijaintia tietoliikenteen hermopisteessä kuten myös asiakaskeskeistä, luotettavaa ja ketterää toimintatapaamme. On hienoa, että pystymme jälleen tarjoamaan tilaa myös uusille toimijoille”, jatkaa Ala-Hautala.

”Digitalla on tarjottavanaan optimaalisen sijainnin lisäksi erinomainen sähkönsyöttö, kehittyneet jäähdytysratkaisut sekä toimintavarmat prosessit. Pasilan alueen konesalien yhteydet ovat Digitan ylläpidossa varmistettuja. Tämän lisäksi tarjoamme asiantuntijapalveluita laitteiden operointiin”, kertoo Ala-Hautala.

Erinomaisen sijainnin ja yhteyksien ansiosta Digitan konesalit ovat löytäneet laajasti kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat. Pasilassa sijaitsee muun muassa tieto- ja internetliikenteen yhdysliikennepiste FICIX eli saatavilla on kaikkien keskeisimpien operaattoreiden yhteyspalvelut. Digitan konesalipalvelut täyttävät vaativimpienkin asiakasryhmien turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset. Konesalien sähkönsyöttö on moninkertaisesti varmistettu. Helsingin kaupungin kaukokylmäverkkoon liitetty sali on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa. Kaikki Digitan kuluttama sähkö on Pohjoismaissa tuulivoimalla tuotettua.

Median yhteydenotot:

Digita Oy, operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala, p. 0400 549 023, markus.ala-hautala(a)digita.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 200 alan osaajaa. www.digita.fi