Digita ja Small Data Garden ovat kehittäneet yhteistyössä konkreettisen ratkaisun, jonka avulla rakennustyömaiden työturvallisuus paranee. IOTSU® Rugged AQ09 Combo on langaton laite, joka on suunniteltu mittaamaan ja tallentamaan ilmanlaadun muutoksia vaativissa ympäristöissä. Laitetta voidaan käyttää ankarissa ympäristöissä, kuten pölyisillä työmailla, konepajoissa ja työpajoissa sekä pysäköintihalleissa, joissa hiukkaspitoisuudet voivat olla ongelmallisia.

Työtilan ilmassa leijuvat epäpuhtaudet vaarantavat työturvallisuutta lisäämällä hengitysinfektioita ja tulipalon riskejä. Työ, johon liittyy altistuminen kvartsipölylle, luetaan vakavan sairauden vaaraa aiheuttavaksi työmenetelmäksi.

Digitan ja Small Data Gardenin yhdessä lanseerama ratkaisu toimii ja käyttää Digitan koko maan kattavaa LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa IoT-verkkoa, joka on tarkoitettu langattomaan ja luotettavaan mutta vähätehoiseen tiedonsiirtoon.

“Yhteistyömme Small Data Gardenin kanssa on kestänyt jo useamman vuoden. Small Data Gardenin kehittämä laite tulee vastaamaan selkeään ja havaittuun tarpeeseen työmailla. LoRaWAN-verkkomme luo laitteelle puitteet toimia ja Small Data Garden on laitteenvalmistajana kehittänyt luotettavan ja pitkään kestävän laitteen”, kertoo Digitan IoT-myyntipäällikkö Juhani Farin.

Digitan tarjoamaa ja Small Data Gardenin suunnittelemaa kotimaista IoT-laitetta ei ole ennen ollut saatavilla markkinoilla. Ratkaisu on pölytiivis ja toimii LoRaWAN-verkossa. Laite tulee vastaamaan konkreettiseen tarpeeseen rakennustyömailla ja myös vuonna 2020 voimaan tulleeseen työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta annettuun valtioneuvoston asetukseen. Arvioiden mukaan Suomessa altistuu kymmeniä tuhansia työntekijöitä kvartsipölylle työssään. Laite pystyy ennen kaikkea mittaamaan pienhiukkasia, lämpöä, kosteutta ja hiilidioksidia. Lisäksi kvartsipölynhallinnalla voidaan vähentää rakennustyömaiden lisäkustannuksia.

“Haluamme tarjota parhaita ratkaisuja markkinoille ja Digitan merkittävät panostukset IoT-alan kehitykseen edesauttavat tätä. Helposti käyttöönotettavan laitteen lisäarvo syntyy laadukkaasta ja todella monipuolisesta mittaamisesta, joka tuottaa luotettavaa dataa vaativissakin olosuhteissa. Laite on helposti optimoitavissa työmaille ja sen paristonkesto on vailla vertaa”, sanoo johtaja Timo Liukko Small Data Gardenista.

FinnBuild, kansainväliset rakennus- ja talotekniikkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.10. Laitteen on esillä Digitan osastolla 7b149, jossa Small Data Garden on paikan päällä keskiviikkona 5.10.2022.

Linkki tuotevideoon.

Median yhteydenotot

Digita Oy, myyntipäällikkö Juhani Farin, p. 040 152 8165, juhani.farin(a)digita.fi

Small Data Garden Oy, Partner & CEO Timo Liukko, p. 040 701 2272, timo.liukko(a)smalldatagarden.fi

Small Data Garden on suomalainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden seurata lämpötilaa, kosteutta ja ilmanpuhtautta kiinteistöissä energian säästämiseksi ja hyviä olosuhteita varten. Työmailla voidaan varmistaa turvalliset olosuhteet. Olemme toimittaneet yli 19 000 IOTSU® -laitetta ja -mittausratkaisua. www.smalldatagarden.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digita kehittää aktiivisesti TV:n jakeluverkkoja sekä erilaisia jakelumuotoja yhdistäviä televisiojakelun hybridiratkaisuja. Lisäksi Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.