Digita ja Jokioisten kunta aloittivat yhteistyön viime vuonna. Onnistuneen pilottijakson aikana selvitettiin, miten etäluettavien mittarien tiedonsiirto toteutetaan. Pilottijakson päätyttyä kesällä, sopimus vesihuollon digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-verkossa allekirjoitettiin viideksi vuodeksi.

Johannes Koski toimii tällä hetkellä vs. teknisenä johtajana Jokioisten kunnassa. Tekniikasta vastaava Koski on työskennellyt Jokioisten kunnalla reilun vuoden ajan. Vesihuollon parissa Jokioisissa työskentelee tiivis alle kymmenen hengen tiimi, joka huolehtii sujuvasta vesihuollosta.

Jokioisissa pohdinta vesihuollon digitalisoinnista aloitettiin vuonna 2021. Kunnassa haluttiin selvittää miten tämän voisi toteuttaa palvellen vesihuollon piirissä olevia asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. ”Digitan palveluiden avulla laskutus helpottuu, työtä on mahdollista automatisoida ja lisäksi mahdollisten vuotojen paikantaminen helpottuu huomattavasti”, kertoo Koski.

Yhteistyö Digitan kanssa on ollut informatiivista ja vuorovaikutteista. ”Digitan tekninen tuki ja ajan tasalla pitäminen uusista teknologioista on ollut hienoa”, sanoo Koski.

IoT-liiketoiminnan myyntipäällikkö Mona Miettisen mukaan keskustelut asiakkaan kanssa IoT:n tuomista mahdollisuuksista ovat olleet mielenkiintoisia. Asiakas on ollut alusta alkaen kiinnostunut digitalisaation tuomista mahdollisuuksista.

Median yhteydenotot:

Jokioisten kunta, kunnallistekniikan päällikkö Johannes Koski, p. 044 493 7500, johannes.koski(a)jokioinen.fi

Digita Oy, myyntipäällikkö Mona Miettinen, p. 040 072 1700, mona.miettinen(a)digita.fi

Jokioinen on hieman yli 5 000 asukkaan kunta Lounais-Hämeessä Helsingin, Tampereen ja Turun muodostaman kolmion keskellä. Kunta on perustettu vuonna 1873. Jokioisten kunnan nimi on ruotsiksi Jockis kommun. Se kuuluu Kanta-Hämeen maakuntaan. Naapureita ovat Forssan ja Someron kaupungit sekä Humppilan, Tammelan ja Ypäjän kunnat.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajilla, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille. www.digita.fi