Digita Oy ja Datame Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen liiketoimintasiirrosta koskien Digitan @450 -laajakaistaliiketoimintaa.

Kaupan johdosta 450 MHz laajakaistaan liittyvä liiketoiminta ja toimilupa siirtyvät Datame Oy:n hallintaan. Datame Oy jatkaa laajakaistaliiketoimintaa toistaiseksi nykyisellä Flash-OFDM -teknologialla. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

”Datame on 30.11.2010 lanseerannut 4G -verkkonsa ja katsoo, että nyt hankittavalla palvelukokonaisuudella Datamen palvelutarjonta monipuolistuu ja palvelujen peittoalue laajenee valtakunnalliseksi. 450 -verkon osalta tähtäämme nykyistä laajempaan yhteistyöhön myös viranomaiskäyttäjien suhteen”, sanoo Datame Oy:n toimitusjohtaja Asmo Uljanoff.

”Digita on tyytyväinen nyt Datamen kanssa käynnistyvään yhteistyöhön. Sopimuksen myötä Digita tarjoaa infra- ja tukipalveluita Datamelle ja näemme erinomaisia mahdollisuuksia yhteistyön syventämiselle ja laajentamiselle jatkossa”, sanoo Digita Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Ojala.

Datame Oy rakentaa Suomeen ensimmäisen kaupallisen langattoman 4G-verkon. Asiakaskäyttöön verkko avattiin 30.11. 2010. Datame Oy:n liiketoiminta käynnistyi Huawei Technologies Co:n toimittamalla 4 G-mobiili-Wimax-verkkoratkaisulla. Verkko rakentuu vaiheittain valtakunnalliseksi seuraavan kahden-kolmen vuoden aikana. Datamen omistajayhtiöiden alueilla palvelu käynnistyy joulukuun alussa. Datamen omistavat Finnet -ryhmän yhtiöt PPO-Yhtiöt Oy, Kymen Puhelin Oy, Telekarelia Oy,Laitilan Puhelin Osuuskunta, Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy, Alajärven Puhelinosuuskunta, Eurajoen Puhelin Osuuskunta, Keikyän Puhelin Osuuskunta,Vakka-Suomen Puhelin Oy sekä Härkätien Puhelin Oy.
www.datame.fi


Digita Oy on alansa edelläkävijä langattomissa digitaalisissa ratkaisuissa. Digitassa on nykyteknologian osaajat, ja digitalaiset ovat mukana kehittämässä alan standardeja, mikä takaa luotettavan osaamisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten ratkaisujen tuottamisen asiakkaille. Digitan maan kattava organisaatio varmistaa palveluiden korkean laadun ympäri vuorokauden. Digitan asiakkaita ovat muun muassa tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit. Digita on suomalainen yhtiö, joka kuuluu eurooppalaiseen TDF-ryhmään. www.digita.fi