Vilkkaasti alkaneen IoT-verkon palveluiden kysynnän johdosta Digita investoi merkittävästi IoT-verkkonsa kehittämiseen vuoden 2017 aikana. Investoinnit mahdollistavat entistä paremman palvelutason Digitan IoT-asiakkaille.

Nykyisin Digitan LoRaWAN IoT-verkko kattaa noin 95% yrityksistä, ja se palvelee asiakkaita sekä kaupungeissa että haja-asutusalueilla. Digitan IoT palvelut tarjoavat monipuolisia ratkaisuja muun muassa kiinteistö-, logistiikka- ja infra-alojen tarpeisiin.

Nyt tehtävien investointien myötä valmiudet varsinkin kiinteistöjen sisätilojen IoT-ratkaisujen tukemiseen kehittyvät entisestään. Tämä on monelle Digitan asiakkaalle tärkeää, sillä se mahdollistaa IoT-palveluiden kehittämisen ilman monimutkaisia paikallisverkko- tai gateway-ratkaisuja kiinteistöissä. Digitan kehittynyt maanlaajuinen verkko sopii erityisen hyvin asiakkaiden tarpeisiin ja tarjoaa edullisen ja käyttäjäystävällisen tavan saavuttaa jatkuvasti tiukentuvat energiatehokkuustavoitteet sekä mahdollistaa nopeamman Smart City- ja Smart Metering -hankkeiden toteuttamisen, mistä on hyötyä koko Suomelle.

”Uusien investointien myötä pystymme palvelemaan asiakkaidemme tarpeita entistä paremmin ja tehokkaammin. Etenkin IoT-verkon kattavuus sisätiloissa vahvistuu”, kertoo Digitan IoT-palveluiden johtaja Ari Kuukka.

IoT-palveluiden runsaan kysynnän taustalla ovat kasvaneet vaatimukset energiaa säästävälle ja kustannustehokkaalle teknologialle ja tiedonsiirrolle. Laitteiden, järjestelmien ja palveluiden tulee kommunikoida keskenään langattomasti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista. Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi kumppaneidensa ratkaisuille.

Lisätietoja

Ari Kuukka
Johtaja, IoT-palvelut p. 040 149 7942
ari.kuukka@digita.fi