Tiedote 18.5.2015

Valtioneuvosto julisti haettavaksi yhdeksän televisiojakelun toimilupaa maaliskuussa 2015. Digita on tänään 18.5.2015 jättänyt toimilupahakemuksensa, jossa se hakee viittä maanpäällisen antenniverkon UHF-toimilupaa. Digita haluaa näin uusia nykyiset toimilupansa UHF-taajuuksilla. Ne tulevat olemaan merkittävä osa suomalaisen televisiojakelun perustaa myös seuraavalla toimilupakaudella 10.1.2017-31.12.2026.
 
”Teknologian kehitys, sisältöpalveluiden lisääntynyt tarjonta ja kuluttajien monimuotoinen tapa käyttää audiovisuaalisia palveluita vaativat verkkotoimiluvan haltijalta jatkuvaa palvelujen ja viestintäverkkojen kehittämistä. Digita on aktiivinen, aikaansa seuraava verkko-operaattori, jonka tavoitteena on vastata asiakkaiden ja kuluttajien tarpeisiin siten, että viestintäverkot ja –palvelut ovat teknisesti kehittyneitä ja laadultaan hyviä”, kertoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

 

”Digita on ainoa suomalainen verkko-operaattori, jolle televisiojakelu on yrityksen keskeisin liiketoiminta-alue. Tämä takaa sen, että Digitan olemassaolon keskeisin perusta on suomalaisen televisiotoiminnan jatkuva kehittäminen ja pitäminen kilpailukykyisenä. Ensisijaisena tavoitteenamme on mahdollistaa sulava ja markkinalähtöinen teräväpiirtosiirtymä sekä rikastaa yhdessä asiakkaidemme kanssa antenni-tv:n katselukokemusta antenni-tv:n ja laajakaistan yhdistävillä hybridipalveluilla”, jatkaa Weckström.
 
Maanpäällinen jakeluverkko on kustannustehokkain tapa jaella audiovisuaalisia massasisältöjä kaikille suomalaisille tulevalla verkkotoimilupakaudella ja myös tästä eteenpäin. Maanpäällinen jakeluverkko on toimintavarma, luotettava ja laadukas jakelutie, joka mahdollistaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet asuinpaikasta riippumatta vastaanottaa sisältöä. Tällä hetkellä Digitan antenni-tv-lähetykset tavoittavat 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Digitan verkolla on myös maan huoltovarmuuden kannalta tärkeä merkitys.
 
Lisätietoja:

Digita, Juha-Pekka Weckström, toimitusjohtaja, p. 040 056 4754, juha-pekka.weckstrom@digita.fi
Digita, Jussi Lehtonen, varatoimitusjohtaja, p. 040 749 9955, jussi.lehtonen@digita.fi

 

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita. Digitassa työskentelee noin 220 alan ammattilaista.