Digita on esillä digitaalisen viihde-elektroniikan DigiExpo 07 -suurtapahtumassa perjantaista sunnuntaihin 2. – 4. marraskuuta 2007 Helsingin Messukeskuksessa. Digita esittelee tapahtumassa antennivastaanoton kattavaa ohjelmatarjontaa sekä sen erilaisia ratkaisuja nykyajan liikkuvaan elämäntapaan. Esillä on myös langaton @450-laajakaistapalvelu sekä mobiili-tv-palvelu Digitan messuosastolla 5g15.

Samanaikaisesti Messukeskuksessa on Pohjoismaiden suurimmat talviurheilumessut SkiExpo ja lautailutapahtuma BoardExpo. Kävijät pääsevät yhdellä lipulla kaikkiin tapahtumiin. Messut ovat avoinna perjantaina klo 12.00 – 20.00, lauantaina klo 10.00 – 19.00 sekä sunnuntaina klo 10.00 – 17.00.

Antenni-tv:n kattava ohjelmatarjonta ilman erillisiä kuukausimaksuja

Television kanavatarjonta antenniverkossa on erittäin kattava. Maksuttomia kanavia on toistakymmentä. Kanavatarjonta on hieman erilainen eri puolilla Suomea. Antenni-tv:n ohjelmatarjonnan saa näkyviin hankkimalla antenniverkon digisovittimen, jonka tunnistaa DVB-T-merkinnästä. Televisiota voi katsoa antennin kautta ilman erillistä liittymis- tai kuukausimaksua.

 

Lisäksi on mahdollista hankkia laaja kirjo maksu-tv-palveluja. Tarvitset vain yhden maksukortin, johon voit ladata eri kanavapaketteja. Antenniverkon maksu-tv-operaattoreina toimivat PlusTV ja Canal Digital.

 

Antenni-tv sopii erittäin hyvin nykyajan liikkuvaan elämäntapaan. Antenniverkon digiboksin voi ottaa mukaan vapaa-ajan matkoille tai lomille. Myös maksu-tv-palveluja voidaan katsoa kesämökillä kodin digiboksilla ja maksukortilla. Antenni-tv:tä voi katsoa myös liikkuvassa kulkuneuvossa tarkoitukseen sopivalla digi-tv-vastaanottimella.

 

Finnpanelin tv-parometri-tutkimuksen mukaan suomalaisten tv-katseluun käytetty aika kohdistuu yli 90 prosenttia tv-kanaville, jotka ovat saatavissa myös tai pelkästään antenni-tv:n kautta.

Sisäantenni tuo liikkumisen vapautta myös kaapelitalouksiin

Antenniverkon tv-kanavia voi seurata sisäantennilla kodin kaikissa huoneissa. Sisäantennin ansiosta television voi sijoittaa mihin vain, antennipistokkeista riippumatta. Sisäantenni on mainio ratkaisu myös silloin, kun kodissa on useampia televisioita, eikä huoneessa ole antennipistoketta.

 

Sisäantenni sopii mainiosti myös kaapelitalouksiin, kunhan käytettävissä on antennivastaanottoon soveltuva digiboksi. Markkinoilla on myös ns. hybridi-taulutelevisiovastaanottimia, joissa on sekä antenniverkon että kaapeliverkon viritin. Antenniverkkoon tarkoitetun digiboksin – ja mahdollisen maksu-tv-kortin – voi ottaa mukaan myös kesämökille.

 

Sisäantennin toimivuus on kuitenkin aina testattava tapauskohtaisesti. Sisäantenni toimii parhaiten 30 kilometrin etäisyydellä lähetysasemasta. Lähimmän lähetysaseman sijainnin voit tarkistaa Digitan karttapalvelusta osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu.

HD-lähetyksien aloitus teknisesti mahdollista 2009

Antenniverkon tv-palveluiden kehitys jatkuu digitalisointivaiheen jälkeenkin. Modernit tv-palvelut sisältävät tulevaisuudessa yhä uusia ominaisuuksia. Näyttöjen koko ja erottelukyky kasvavat, päätelaitteet kykenevät käyttämään rinnakkain erilaisia mediaformaatteja ja jakeluverkkoja. Yksi eniten puhuttu aihe tällä hetkellä on teräväpiirto-tv. Antenniverkossa Digita on toteuttanut jo useita HD-testilähetyksiä – esimerkkinä Euroviisut viime toukokuussa – ja saadut kokemukset ovat hyviä. HD-lähetyksien käynnistäminen antenniverkossa on teknisesti mahdollista 2009 alkaen, kunhan kaupalliset toimintaedellytykset ovat olemassa.

@450 luo hyvälaatuiset datayhteydet paikasta riippumatta

@450-laajakaista on uusi, langaton 450 MHz -taajuusalueen digitaalinen matkaviestinverkko. Se tuo langattomat laajakaistaiset tietoliikenneyhteydet kuluttajille niin kaupunkeihin kuin haja-asutusalueillekin. @450-laajakaistan etu muihin langattomiin tietoliikenneyhteyksiin nähden on laajempi peittoalue. @450-verkon nopeudet ja lyhyet viiveet mahdollistavat useimpien Internet-pohjaisten palveluiden käytön. Valmiin verkon myötä kuluttajilla on käytettävissään mobiili, langaton laajakaistaverkko, joka tarjoaa hyvälaatuiset datayhteydet paikasta riippumatta. Digitan tavoitteena on rakentaa valtakunnallinen verkko vuoden 2009 loppuun mennessä.

 

Digita on solminut palveluoperaattorisopimuksen Fujitsu Servicen, M & P Systemsin ja TeliaSoneran kanssa. Palveluoperaattorit ja heidän yhteistyökumppaninsa tarjoavat @450-verkkoon perustuvia palveluita kuluttajille ja yrityksille.

Mobiilitelevisio taskuun

Digitan MobiiliTV on palvelu, joka mahdollistaa television katselun mobiililla eli liikuteltavalla päätelaitteella missä vain verkon toiminta-alueella. Se tarjoaa myös näköradiopalveluita eli radiolähetyksiä, joihin on lisätty visuaalisia elementtejä ja lisäpalveluita. Mobiili-tv toimii DVB-H -teknologialla (Digital Video Broadcasting, Handheld), joka on paras jakelutie televisio- ja radio-ohjelmien välitykseen mobiiliin päätelaitteeseen. Mobiili-tv-verkossa välitetään digitaalisia televisio- ja radiolähetyksiä.

 

Mobiilitelevisioverkko avattiin joulukuun alussa 2006. Verkko kattaa laajasti pääkaupunkiseutua lähiympäristöineen sekä Turun ja Oulun alueen eli yli 25 prosenttia suomalaisista. Digitan tavoitteena on laajentaa verkkoa valtakunnalliseksi.

 

Ensimmäisenä toimintansa mobiilitelevisioverkossa aloitti SBS Finland Oy, joka aloitti lähetykset Voice-tv-kanavallaan ja ensimmäisenä maailmassa Enhanced Radio -lähetykset The Voice-kanavallaan. MTV MEDIA aloitti MTV3-kanavansa jakelun ja Nelonen Media aloitti Nelosen rinnakkaisjakelun mobiili-tv-verkossa toukokuussa 2007. Molempien kanavien ohjelmat lähetetään samanaikaisesti rinnakkain sekä digi-tv- että mobiili-tv-verkoissa. Lähetykset ovat toistaiseksi kuluttajalle maksuttomia.

 

Päätelaitteista mobiili-tv-verkossa toimivat Nokia N92 ja Nokia N77 -multimediatietokoneet, joiden avulla televisiolähetysten katselu ja suosikkiohjelmien seuraaminen on mahdollista missä vain. Laitteiden laajakuvanäytöt toistavat jopa 16 miljoonaa väriä. Korkealuokkaiset stereoäänet tekevät television katselusta ja musiikin kuuntelusta nautinnon.

Lisätietoa palvelunumeroista ja Internetistä

DigiTV Info vastaa DigiTV-kysymyksiin numerossa 0306 344 488 viikon jokaisena päivänä klo 9-21 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen info@digitv.fi. Lisätietoja DigiTV:stä löydät osoitteesta www.digitv.fi.

 

@450 Info vastaa @450-laajakaistan peruskysymyksiin numerossa 0306 344 489 maanantaista perjantaihin klo 9-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen info@450laajakaista.fi.

 

MobiiliTV Info vastaa MobiiliTV:n peruskysymyksiin numerossa 0306 344 489 maanantaista perjantaihin klo 9-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen info@mobiilitv.fi. Lisätietoja MobiiliTV:stä löydät osoitteesta www.mobiilitv.fi.
 
Soitto palvelunumeroihin maksaa lankapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 1,16 senttiä minuutilta. Matkapuhelimesta soitto maksaa 29,7 senttiä minuutilta.

 

Digita/ Viestintä