Digita aloitti tammikuun alussa kanavanippu B:n lähetykset Joutsan täytelähetinasemalta. Kanavanippu B:hen kuuluvat MTV3, MTV3 MAX, Subtv, Subtv Juniori, Nelonen ja Nelonen Plus -kanavat.

Lähetysten aloittamisen jälkeen Joutsan täytelähettimen näkyvyysalueella on ilmennyt ennakoimattomia häiriöitä digi-tv-lähetyksissä. Häiriöt johtuvat siitä, että Lahden tv-asema ja Joutsan täytelähetinasema lähettävät osan kanavanipuista samoilla lähetystaajuuksilla.

 

Häiriöitä on esiintynyt tapauksissa, joissa lähetysten vastaanotto tapahtuu kauempaa Lahden tv-asemalta. Tällöin lähempänä oleva Joutsan täytelähetin on häirinnyt vastaanottoa, sillä voimakkain signaali saadaan pääsääntöisesti lähimmältä lähetysasemalta.

Lähetystaajuutta muuttamalla myös näkyvyysalue laajenee

Digita on tutkinut häiriöt ja ongelmapaikat kuluttajien kannalta parhaan ratkaisun löytämiseksi. Häiriö poistuu, kun Joutsan täytelähettimen alueella kanavanippu B:n lähetykset muutetaan kanavalle 60. Samalla myös täytelähettimen näkyvyysalue laajenee Hartolan seudulla.

 

Muutostöiden vuoksi Joutsan täytelähettimen näkyvyysalueella on katkos kaikissa digi-tv-lähetyksissä maanantaina 12. helmikuuta klo 11.00 – 16.00 välisenä aikana.

 

Vara-ajankohta muutostöille on tiistai 13. helmikuuta klo 9.00 – 16.00.

 

Kanavapaikkamuutoksen vuoksi antennitalouksien tv-katsojien tulee tehdä digisovittimissa kanavahaku uudelleen. Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan mahdollisten vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien tulee tehdä digisovittimissa kanavahaku uudelleen.

Vastaanottoantenni kohti täytelähetinasemaa

Täytelähettimillä täydennetään digitaalista televisioverkkoa television pääasemien näkyvyysalueilla. Niinpä digi-tv-lähetysten vastaanotto onnistuu parhaiten suuntaamalla vastaanottoantenni kohti täytelähetinasemaa silloin, kun vastaanotto ei onnistu pääaseman suunnalta.

 

Joutsan täytelähetinasema sijaitsee Joutsan Lankianvuorella. Täytelähetinaseman masto on korkeudeltaan 90 metriä ja sen näkyvyysalueella asuu noin 6000 ihmistä. Täytelähettimen kanavatarjontaan kuuluvat kaikki Yleisradion digitaaliset kanavat sekä kaupalliset kanavat MTV3, Nelonen, Nelonen Plus ja Subtv sekä maksu-tv-kanavat MTV3 MAX ja Subtv Juniori.

Hartolaan digi-tv-täytelähetin toukokuussa

Hartolassa digi-tv-näkyvyys paranee edelleen toukokuussa, kun digitaaliset lähetykset aloitetaan Hartolan täytelähetinasemalta. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa. Täytelähetinasemalta tullaan lähettämään kaikki Yleisradion digitaaliset kanavat sekä kaupalliset kanavat MTV3, Nelonen, Nelonen Plus ja Subtv sekä maksu-tv-kanavat MTV3 MAX ja Subtv Juniori.

 

Digita/Viestintä