Vuokatin tv- ja radioasemalla tehdään kanavanipun C lähetystaajuusmuutos tiistaina 8. tammikuuta 2008. Kanavanippu C:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 56 (keskitaajuus on 754 MHz) (entinen kanava 55).

Syynä muutokseen on kansainvälinen taajuuskoordinointi, minkä vuoksi Vuokatin C-kanavanipun lähetystaajuuden käyttölupa loppuu.

 

Kanavanippuun C kuuluvat Urheilukanava, Urheilu+kanava, Canal+First, Canal+Hits, Canal69, Canal+Sport1, Canal+Sport2, Digiviihde ja Klubi.tv.

 

Lähetystaajuusmuutoksen vuoksi Vuokatin radio- ja tv-aseman näkyvyysalueella on lyhyitä katkoksia tiistaina 8. tammikuuta 2008 klo 9.00-15.00 välisenä aikana kanavanipun C lähetyksissä.

Kanavanippu E aloittaa Vuokatissa

Kanavanippu E laajenee Vuokatin radio- ja tv-asemalle sekä Puolangan täytelähetinasemalle1.1.2008 alkaen:

 

· Vuokatti (kanava 59, keskitaajuus 778 MHz)

 

· Täytelähetinasema: Puolanka (kanava 43, keskitaajuus 650 MHz)

 

Kanavanippu E:n tv-asemakohtaiset kanavanumerot sekä tv-asemien sijainnin ja näkyvyysalueet voi tarkastaa Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu.

 

Testilähetykset alkavat asemilla ennen joulua. Testivaiheessa lähetyksissä saattaa esiintyä katkoksia. Varsinaiset lähetykset alkavat 1. tammikuuta 2008. Näiltä tv-asemilta kanavanippu E:ssä välitetään viisi uutta maksu-tv-kanavaa: Discovery Channel, Eurosport, MTV3 Fakta, Music Television MTV ja Nickelodeon. Uusia maksu-tv-kanavia myyvät maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV.

 

Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan kortinlukijalla varustettu digivastaanotin sekä maksu-tv-kortti. Syyskuun alusta lähtien maksu-tv-operaattorit Canal Digital ja PlusTV ovat siirtyneet ns. yhden kortin -järjestelmään: maksu-tv-asiakkailla on mahdollisuus tilata kummankin operaattorin palveluja jommankumman operaattorin maksukortille. Lisätietoa maksu-tv-kanavista löytyy osoitteesta http://www.canaldigital.fi ja http://www.plustv.fi/site/etusivu.jsp?location1=1&sl2=1.

Kanavahaku tehtävä uudelleen digivastaanottimissa

Lähetystaajuusmuutoksen jälkeen ja E-kanavanipun kanavien vastaanottamiseksi antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä vahvistimien kanavavaihdos

Yhteisantennikiinteistöissä eli rivi- ja kerrostaloissa isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi sekä varmistaa uusien kanavien vastaanottomahdollisuus kiinteistössä, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

 

Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkon vahvistinkeskukseen on uusien kanavanippujen myötä lisättävä kanavavahvistin. Jos kiinteistössä on ns. ohjelmoitava vahvistin, riittää, että se viritetään E-kanavanipun lähetystaajuudelle.

 

Kun kiinteistöllä on valmius uuden kanavanipun vastaanottoon, on kuluttajan hankittava maksu-tv-kortti ja tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen saadakseen E-kanavanipun lähetykset vastaanottimeensa. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku ja maksu-tv-kortin hankkiminen.

 

Digisovittimien kanavahakutoiminnot vaihtelevat. Ennen kanavahaun tekemistä kannattaa tutustua oman digisovittimen käyttöohjeeseen. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti. Mikäli digisovittimen asetuksissa on määritelty, että kanavahaku tehdään manuaalisesti, uusien kanavien virittäminen vaatii kanavahaun käynnistämisen. Joissain vastaanottimissa on palautettava tehdasasetukset ennen kanavahaun tekemistä.

 

Joissain digisovitinmalleissa kanavien nimet tulevat näkyviin myös silloin, kun katsojalla ei ole kanavien katsomiseen vaadittavaa maksu-tv-korttia tai kyseistä kanavaa ei välitetä siltä tv-asemalta, jolta katsoja vastaanottaa digi-tv-lähetyksiä. Joissain digisovittimissa kanavien nimet tulevat näkyviin vain siinä tapauksessa, että sovitin löytää kanavalta sisältöä.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00–21.00. Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi-sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

 

Digita / Viestintä