Vammalan Jyränvuoren täytelähetinasemalla tehdään B-kanavanipun lähetystaajuusmuutos perjantaina 29. helmikuuta 2008.

Kanavanippu B:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 56 (entinen kanava 55).

Kanavanippuun B kuuluvat MTV3, MTV3 MAX Nelonen, JIM, Sub, SubJuniori ja SubLeffa

 

Syynä muutokseen on Eurajoen radio- ja tv-asemalla aloittanut E-kanavanippu kanavalla 55. Lähetystaajuusmuutoksen myötä Eurajoen lähetykset eivät häiritse Jyränvuoren täytelähettimeltä lähetettäviä B-kanavanipun ohjelmia. Muutos ei vaikuta asemalta välitettävien muiden kanavanippujen lähetyskanaviin tai lähetystaajuuksiin.

Katkoksia tv-lähetyksissä 29. helmikuuta

Vammalan Jyränvuoren lähetystaajuusmuutoksen vuoksi on täytelähetinaseman näkyvyysalueella katkos perjantaina 29. helmikuuta klo 10.00–11.00 välisenä aikana. Katkos koskee B kanavanippua.
Kanavanipuissa A ja E voi esiintyä lyhyitä katkoksia klo 10.00–11.00 välisenä aikana. 

 

Vara-ajankohta taajuusmuutokselle on maanantaina 3. maaliskuuta 2008.

 

Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE TV1+, YLE Teema ja FST5 sekä radiokanavat Ylen klassinen, YLE Radio Peili, YLE Mondo, YLE Radio Extrem ja YLE FSR+.

 

Kanavanippuun B kuuluvat MTV3, MTV3 MAX Nelonen, JIM, Sub, SubJuniori ja SubLeffa.

 

Kanavanippuun E kuuluvat SVT Europa, Discovery Channel, Eurosport, MTV3 Fakta, Music Television MTV, Nickelodeon, KinoTV ja Kanava 23.

Kanavahaku tehtävä uudelleen digivastaanottimissa

Lähetystaajuusmuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku.
Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä vahvistimien kanavavaihdos

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa
kanavahaku uudelleen. Omakotitalouksissa toimenpiteiksi riittää kanavien uudelleenhaku.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00–21.00. Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu,
joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi-sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata myös sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

 

Digita / Viestintä