Karkkilan täytelähetinasemalla tehdään B-kanavanipun lähetystaajuusmuutos tiistaina 4. joulukuuta 2007. Kanavanippu B:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 39 (entinen kanava 43).

Syynä muutokseen on Tammelan radio- ja tv-asemalla joulukuussa aloittava E-kanavanippu kanavalla 43. Lähetystaajuusmuutoksen myötä Tammelan lähetykset eivät häiritse Karkkilan täytelähettimeltä lähetettäviä B-kanavanipun ohjelmia.

 

Kanavanippuun B kuuluvat MTV 3, Nelonen, Subtv, JIM, MTV 3 MAX, Subtv Juniori ja Subtv Leffa.

Katkoksia tv-lähetyksissä 4. joulukuuta lähetystaajuusmuutoksen vuoksi

Karkkilan täytelähetinasemalla tehdään lähetystaajuusmuutos tiistaina 4. joulukuuta 2007 aikana. Tämän vuoksi täytelähettimen näkyvyysalueella on lyhyitä katkoksia klo 9.00–15.00 välisenä aikana kanavanippujen A ja B lähetyksissä. Vara-ajankohta taajuusmuutokselle on keskiviikkona 5. joulukuuta 2007.

 

Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Extra, YLE Teema ja FST5 sekä radiokanavat Ylen Klassinen, YLE Radio Peili, YLE Mondo, YLE Radio Extrem ja YLE FSR+.

 

Kanavanippuun B kuuluvat MTV 3, Nelonen, Subtv, JIM, MTV 3 MAX, Subtv Juniori ja Subtv Leffa.

Kanavahaku tehtävä uudelleen digivastaanottimissa

Lähetystaajuusmuutoksen jälkeen antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä vahvistimien kanavavaihdos

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00–21.00. Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi-sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

 

Digita / Viestintä