Urheilukanavan digitaaliset lähetykset aloitetaan tiistaina 1. toukokuuta Kerimäen radio- ja tv-asemalta kanavalla 33. Tällä hetkellä Kerimäeltä lähetetään jo Yleisradion sekä MTV3:n, Subtv:n sekä Nelosen digitaaliset kanavat.

Uuden kanavan myötä antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti; kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Joissakin vastaanottimissa haku on niin automaattista, ettei kanavahakua tarvitse tehdä erikseen. Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

 

Omakotitaloissa riittää, että digivastaanottimissa tehdään kanavahaku uudelleen. Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan vahvistinlisäysten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

Lähetystaajuuksissa muutoksia Parikkalan ja Rantasalmen alueilla

Digitalle myönnettyjen taajuuslupien mukaisesti Urheilukanavan lähetystaajuus on Kerimäellä sama kuin Parikkalan että Rantasalmen alueilla. Mahdollisten häiriöiden välttämiseksi Parikkalassa ja Rantasalmella lähetystaajuutta muutetaan, kun Urheilukanavan lähetykset alkavat Kerimäeltä.

Parikkalan muutos

Parikkalan digitaalisella täytelähettimellä taajuusmuutos tehdään torstaina 26. huhtikuuta. Muutos koskee digitaalisen kanavanippu B:n eli MTV3:n, MTV3 MAX:n, Subtv:n, Subtv Juniorin/Subtv Leffan, Nelosen ja JIM:in kanavia. Nämä ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 59.

 

Taajuusmuutoksen vuoksi Parikkalan alueella on torstaina 26. huhtikuuta lyhyitä katkoksia klo 10 – 14 välisenä aikana kaikissa analogisissa ja digitaalisissa televisiolähetyksissä.

 

Taajuusmuutoksen vuoksi antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti; kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

 

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta, puh. 0306 344 488 (joka päivä klo 9 – 21).

Rantasalmen muutos

Rantasalmen analogisella alilähettimellä tehdään kanavamuutos torstaina 26. huhtikuuta. Muutos koskee analogista YLE TV1 -kanavaa, joka tullaan jatkossa lähettämään kanavalla 34.

 

Taajuusmuutoksen vuoksi Rantasalmen alueella on torstaina 26. huhtikuuta lyhyitä katkoksia klo 10 – 14 välisenä aikana kaikissa analogisissa televisiolähetyksissä.

 

Kanavamuutoksen vuoksi omakotitaloissa on viritettävä televisioon analoginen YLE TV1 uudelleen. Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on viritettävä televisioihin analoginen YLE TV1 uudelleen. Vaihtoehtona on siirtyä kiinteistössä digi-tv-vastaanottoon.

 

Asiassa on mahdollista saada paikallista neuvontaa torstaina 26. huhtikuuta ja perjantaina 27. huhtikuuta klo 8 – 16 välisenä aikana numerosta 020 411 7166.

 

Rantasalmen analogista alilähetintä ei digitalisoida analogisten lähetysten päättyessä. Digitaalisten lähetysten vastaanottamiseksi antennit tulee Rantasalmella suunnata kohti Kerimäkeä.

 

Kerimäen digitaalinen kanavatarjonta on huomattavasti kattavampi kuin Rantasalmen analogisen alilähettimen tarjonta: Rantasalmelta lähetetään kolme analogista kanavaa. Kerimäeltä lähetetään seuraavat digitaaliset kanavat: YLE TV1, YLE TV2, YLE FST5, YLE24 (27.4. alkaen YLE Ekstra), YLE Teema, radiokanavat Ylen Klassinen,YLE Radio Peili, YLE FSR+, YLE Mondo ja YLE Radio Extrem, MTV3, MTV3 MAX (maksullinen), Subtv, Subtv Juniori/Subtv Leffa (maksullisia), Nelonen, JIM sekä Urheilukanava (1.5. alkaen).

 

Digita / Viestintä