Digita parantaa digi-tv-lähetysten vastaanottoa Virroilla heinäkuun lopussa. Digi-tv-lähetysten vastaanotossa on Virroilla esiintynyt häiriöitä tapauksissa, joissa lähetykset on otettu vastaan kauempaa Lapuan tv-asemalta. Tällöin lähempänä oleva Virtojen täytelähetin on häirinnyt vastaanottoa Lapun tv-asemalta, sillä voimakkain signaali saadaan pääsääntöisesti lähimmältä lähetysasemalta. Digita on tutkinut häiriöt ja ongelmapaikat kuluttajien kannalta parhaan ratkaisun löytämiseksi. Häiriö poistuu, kun Virtojen Lappavuoren täytelähettimen alueella kanavanippu B:n kanava muutetaan.

Virtojen täytelähetin välittää kanavaniput A ja B. Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Extra, YLE Teema ja FST5 sekä radiokanavat Ylen klassinen, YLE Radio Peili, YLE Q, YLE Mondo, YLE Radio Extrem ja YLE FSR+. Kanavanippuun B kuuluvat MTV3, MTV3 MAX, Subtv, Subtv Juniori/ Subtv Leffa, Nelonen ja JIM.

Katkoksia kaikissa digi-tv-lähetyksissä 30. heinäkuuta kanavamuutoksen vuoksi

Virtojen Lappavuoren digitaalisella täytelähettimellä tehdään kanavamuutos maanantaina 30. heinäkuuta 2007. Kanavamuutoksen vuoksi täytelähettimen näkyvyysalueella on noin kahden tunnin pituinen katkos klo 10.00-13.00 välisenä aikana kaikissa digitaalisissa televisiolähetyksissä. Kanavanippu B:n ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 57 (entinen kanava 55). 

 

Kanavamuutoksen vuoksi antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

 

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta puhelimitse 0306 344 488 joka päivä klo 9.00-21.00. Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi-sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

 

Digita / Viestintä