Digita täydensi toukokuun alussa digitaalista televisiolähetysverkkoa Pohjois-Suomessa 12 täytelähetinasemalla digi-tv-lähetysten näkyvyyden parantamiseksi.

 Lähetysten aloittamisen jälkeen Ristijärven täytelähettimen alueella on ilmennyt ennakoimattomia häiriöitä digi-tv-lähetyksissä. Digita on tutkinut häiriöt ja ongelmapaikat kuluttajien kannalta parhaan ratkaisun löytämiseksi. Häiriö poistuu, kun Ristijärven täytelähettimen alueella kanavanippujen A ja B lähetystaajuuksia muutetaan.

Lähetystaajuuksissa muutoksia Ristijärven alueella – katkoksia digi-tv-lähetyksissä

Ristijärven digitaalisella täytelähettimellä muutetaan lähetystaajuudet maanantaina 28. toukokuuta. Muutos koskee digitaalisen kanavanippu A:n eli Yleisradion digitaalisia kanavia sekä digitaalisen kanavanippu B:n eli MTV3:n, MTV3 MAX:n, Subtv:n, Subtv Juniorin/Subtv Leffan, Nelosen ja JIM:in kanavia.

Kanavanippu A lähetetään jatkossa kanavalla 22 ja kanavanippu B lähetetään jatkossa kanavalla 25. 

 

Taajuusmuutoksen vuoksi Ristijärven täytelähettimen näkyvyysalueella on maanantaina 28. toukokuuta katkos klo 9-18 välisenä aikana kaikissa digitaalisissa televisiolähetyksissä.

 

Taajuusmuutoksen vuoksi antennitalouksissa on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti; kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Voi myös olla, että jotkut vastaanottimet vaativat tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

 

Yhteisantennikiinteistöissä (rivi- ja kerrostalot) isännöitsijöiden tulee ottaa yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

 

Lisäohjeita kanavien hakuun saa oman digisovittimen käyttöohjeesta ja DigiTV Infosta, puh. 0306 344 488 joka päivä klo 9 – 21.

 

Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi -sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

 

Digita / Viestintä