Tiedote, Digita ja Cinia
Verkko-operaattori Cinia ja tv- ja radioverkkoja operoiva Digita ovat sopineet Cinian verkon solmupisteen sijoittamisesta Digitan konesalilaitetilaan Helsinkiin.

Cinian kansainvälinen verkko hyödyntää C-Lion1 merikaapelijärjestelmää ja mahdollistaa suoran, nopeimman ja luotettavan yhteyden Suomesta Länsi-Eurooppaan.

”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota Digitan luotettavat ja vakaat
konesalitilat Helsingin radio- ja tv-keskuksessa pitkäksi sopimuskaudeksi koko Suomen kannalta erittäin merkittävän verkon käyttöön. Palvelintilamme suomalaisen tietoliikenteen hermokeskuksessa ovat tarkoitettu erityisesti tämäntyyppisille huoltovarmuudenkin kannalta kriittisille laitteistoille, jotka tarvitsevat huippuolosuhteet toiminnan turvaamiseksi”, kertoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

”Kaikki merkittävät tietoverkkojen solmupisteet tulevat kytkeytymään Cinian kansainväliseen verkkoon sekä Suomessa että Euroopassa. Helsingin yksi tärkeimmistä solmupisteistä sijaitsee tässä konesalissa, jossa on paljon kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita sekä Suomen internet-liikenteen yhdysliikennepiste FICIX. Cinian ja Digitan välinen sopimus mahdollistaa näiden toimijoiden yhdistämisen suoraan merikaapelijärjestelmään ja  Cinian kansainväliseen verkkoon”, toteaa Cinian verkkoliiketoiminnan johtaja Taneli Vuorinen.

Cinian merikaapeli lisää merkittävästi Suomeen sijoittuvien datakeskusten kansainvälisten yhteyksien vaihtoehtoja. Uusia datakeskuksia on rakennus- tai suunnitteluvaiheessa useissa paikoissa eripuolella Suomea ja niillä on arvioitu olevan merkittävä työllisyyttä ja kasvua parantava vaikutus. Suomi on tietoturvan kannalta otollinen ympäristö, koska se noudattaa eurooppalaisia tietoa suojaavia lakeja sekä tukee rajat ylittävien palvelualustojen tarpeita. Nopeasti kasvavat pilvimarkkinat lisäävät tiedon turvasatamien kysyntää. Cinian kyberturvallinen Lioncloud pilvipalvelu sijaitsee merikaapelin päässä. Suomea voi pitää turvallisena ympäristönä ja nyt yhä kehittyneempien yhteyksien solmukohtana.

Median yhteystiedot:

Cinia Group
Oy, SVP Taneli Vuorinen p. 050 2163, taneli.vuorinen@cinia.fi

Digita Oy, COO
Markus Ala-Hautala, p.
0400 549 023, markus.ala-hautala@digita.fi


Cinia Group Oy
tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Suomessa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen it-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinia C-Lion1 -merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 200 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.