CANAL+ aloitti lokakuun alussa neljän uuden kanavan lähetykset Digitan lähetysasemilta Kolilta, Haapavedeltä, Vuokatista sekä Mikkelistä. Näiden lähetysasemien näkyvyysalueella ovat muun muassa Joensuu, Kontiolahti, Lieksa, Nurmes, Ylivieska, Nivala, Kalajoki, Kajaani, Sotkamo, Kuhmo, Mikkeli ja Juva. Alueiden antenniverkossa näkyvät uudet kanavat ovat: CANAL+ Film 1, CANAL+ Film 2, CANAL+ Sport 1, CANAL+ Sport 2.

”Digitaalinen antenniverkko tarjoaa mahdollisuuden CANAL+-kanavien katselemiseen myös antennitalouksissa. Kaikilla kotitalouksilla ei ole mahdollisuutta maksukanavien katseluun esimerkiksi kaapelin tai satelliitin välityksellä, joten antenniverkko on CANAL+-kanaville lisäjakelutie, jonka ansiosta nyt myös kaapeliverkon ulkopuolella asuvat televisionkatselijat voivat katsella kanaviamme”, CANAL+ Suomen toimitusjohtaja Caspar Berntzen toteaa.

 

Alueiden televisionkatsojille on uusien kanavien myötä luvassa enemmän elokuvia, suosikkitelevisiosarjoja ja urheilua.

”CANAL+-kanavien ohjelmisto sisältää mittavan määrän kansainvälistä ja paikallista urheilua sekä suosituimpia elokuvia ja televisiosarjoja. Merkittävin tuotteemme on luonnollisesti jääkiekon SM-liiga. Näytämme lisäksi yksinoikeudella yli 600 suoraa ottelua vuodessa, muun muassa jalkapallon A-maajoukkueen otteluita, Englannin Valioliigaa sekä useita jääkiekon ja jalkapallon kansainvälisiä sarjoja. Elokuvaensi-iltoja on vuodessa yli 350 ja televisiosarjojen osalta olemme aina muita kanavia tuotantokauden edellä. Muun muassa Dexterin ja Heroesin kaltaiset suosikkisarjat ovat näkyneet kanavallamme jo pitkään”, toteaa Berntzen CANAL+-kanavien sisällöstä.

Lisäkanaville kysyntää

Maksutelevisiokanavien suosio on Suomessa huikeassa kasvussa.

 

”Suosion taustalla on monien katsojille tärkeiden urheilulähetysten, kuten jääkiekon SM-liigan, jalkapallon EM-karsintojen tai F1-ajojen lähetysoikeudet. Yhä useammat haluavat nähdä kilpailut suorana lähetyksenä. Antenniverkon maksu-tv-palvelut voi myös näppärästi ottaa mökille mukaan”, kertoo johtaja Jaakko Harno Digitasta.

 

CANAL+-maksukanavien katselua varten tarvitaan antenniverkkoon soveltuva korttipaikallinen digivastaanotin sekä Canal Digitalin katselukortti, jonka voi tilata puhelimitse, internetistä tai CANAL+:n jälleenmyyjiltä. 

 

Canal+-kanavat välitetään Kolin televisioasemalta kanavalla 47, Haapaveden televisioasemalta kanavalla 53, Vuokatin televisioasemalta kanavalla 55 ja Mikkelin televisioasemalta kanavalla 59. Tarkemmat kanava- ja taajuustiedot sekä televisioasemien näkyvyysalueet voi tarkastaa televisioasemakohtaisesti Digitan sähköisestä karttapalvelusta osoitteessa www.digitv.fi/karttapalvelu.

 

CANAL+-kanavien vastaanotto edellyttää, että digisovittimessa käynnistetään kanavahaku uudelleen. CANAL+-kanavat välitetään kanavanippu C:ssä.

 

Kolin, Haapaveden, Vuokatin ja Mikkelin televisioasemalta lähetetään A-, B- ja C-kanavanippujen ohjelmia:

• Kanavanippu A:n kanavia ovat YLE TV1, YLE TV2, YLE FST5, YLE Extra ja YLE Teema.

• Kanavanippu B:n kanavia ovat MTV3, MTV3 MAX (maksullinen), Subtv, Subtv Juniori/ Subtv Leffa (maksullinen), Nelonen ja JIM.

• Kanavanippu C:n kanavista välitetään maksuton Urheilukanava sekä maksukanavat CANAL+ Film 1, CANAL+ Film 2, CANAL+ Sport 1, CANAL+ Sport 2, CANAL69 ja URHEILU+KANAVA. Kolin televisioasemalta välitetään myös maksuton The Voice.

 

Digita / Viestintä