Antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi alkaa huomenna keskiviikkona 17.5.2017. Uuden toimilupakauden alkaessa tv-kanavatarjontaan tulee muutoksia ja osa kanavista siirtyy uusille lähetystaajuuksille, jolloin kanavat pitää hakea uudelleen. Myös kanavien peittoalueet muuttuvat joiltakin osin. Maksu-tv-palveluissa tapahtuu muutos lähetysteknologian osalta. Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina.

Muutokset koskevat antenni-tv-verkkoa, mutta saattavat vaikuttaa myös joidenkin kaapeli-tv-yhtiöiden asiakkaisiin. Kaapeli-tv-asiakkaiden on hyvä olla yhteydessä omaan operaattorinsa, mikäli palvelutarjonnassa ilmenee muutoksia tai vastaanotossa esiintyy ongelmia.

Digita tekee tekniset muutokset valtakunnalliseen tv-verkkoonsa 17.5. yöllä ja aamulla klo 00:00 – 08:00 välisenä aikana. Teknisistä töistä aiheutuu noin 15 minuutin pituisia katkoksia tv-lähetyksiin. Digita tiedottaa, kun tekniset muutokset ovat valmistuneet, ja kanavat ovat haettavissa uusilta lähetystaajuuksilta.

Muutokseen liittyvää tärkeää tietoa

Kanavahaku

Vastaanottimen ohjekirjasta saa yksityiskohtaiset ohjeet kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen. Nämä ohjeet toimivat useimpien vastaanottimien kohdalla. Mikäli kanavien uudelleenviritys ei onnistu, kannattaa ottaa yhteyttä laitteen myyjään tai maahantuojaan.

Digitan kuluttajapalvelu auttaa vastaanottoon liittyvissä ongelmatilanteissa arkisin klo 8-20 puhelinnumerossa 020 411 7676 ja sähköpostitse info@digita.fi-osoitteessa. Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta.

Myös Viestintäviraston neuvontapalvelu auttaa kuluttajia television kanavahaun tekemisessä antennitelevisioverkon uuden toimilupakauden alkaessa. Neuvontapalvelun puhelinnumero on 0295 390 280 (paikallisverkkomaksu), ja se on avoinna kolmena iltana keskiviikosta perjantaihin 17.-19.5.2017 klo 14.00 – 19.00.

Näkyvyysalueet

Uuden toimilupakauden mukaiset kanavanippujen näkyvyysalueet ovat nähtävissä Digitan verkkosivuilla. Kanavakohtaiset peittoalueet päivittyvät Digitan sähköiseen Karttapalveluun keskiviikon 17.5. aikana.

Lähetinasemakohtaiset tv-kanavatiedot vapaasti katsottavien kanavien osalta Digitan päälähettimien ja täytelähettimien kanavatarjonta uuden toimilupakauden alkaessa on katsottavissa tästä dokumentista.

Kaikki maksu-tv-kanavat lähetetään jatkossa DVB-T2-teknologialla

DVB-T2-teknologia mahdollistaa niin teräväpiirtolähetykset kuin myös suuremman määrän peruslaatuisia tv-kanavia.

Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina. Maksu-tv kanavien katsomiseen tarvitaan DVB-T2-vastaanotin (televisio tai digiboksi). Sen tunnistaa Antenna Ready HD -merkinnästä. Lisätietoa maksu-tv-kanavista ja niiden näkymisestä saa maksu-tv-operaattori DNA:lta, ks. www.dna.fi/antenniTV.

Toimilupakauden muutokset löytyvät keskitetysti osoitteesta: www.digita.fi/uusitoimilupakausi

Katso Digitan operatiivisen johtajan Markus Ala-Hautalan haastattelu uuteen toimilupakauteen liittyen: https://www.youtube.com/watch?v=4rQJuEMfKGc