Antenni-tv-verkon A- ja B-kanavanippujen taajuudet ovat muuttuneet 15.4.2021 Utsjoki Outakosken täytelähetinasemalla. Muutostöitä tehtiin alkuperäisen suunnitelman lisäksi vielä 15.4., mikä saattoi aiheuttaa katkoksia A- ja B-kanavanippujen lähetyksiin. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku.

Kanavien saamiseksi takaisin näkyviin joihinkin yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmiin joudutaan tekemään muutoksia. Mikäli kanavat eivät 15.4.2021 tehdyn muutoksen ja kanavahaun jälkeen näy television kanavaoppaassa, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

Muuttuneet kanavataajuudet

  • Outakosken A-kanavanipun lähetystaajuus on muuttunut taajuudelta 706 MHz (kanava 50) taajuudelle 490 MHz (kanava 23)
  • Outakosken B-kanavanipun lähetystaajuus on muuttunut taajuudelta 698 MHz (kanava 49) taajuudelle 522 MHz (kanava 27).

Voit katsoa täytelähetysasemien peittoalueen osoitteesta: http://www.digita.fi/karttapalvelu.

Täytelähetinasemalla lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee:

A-kanavanippu: Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen ja Yle Teema & Fem

B-kanavanippu: Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD

Mahdolliset muutokset antennijärjestelmään

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella. Yhteisantennikiinteistöissä (esimerkiksi rivi- ja kerrostaloissa) saatetaan joutua tekemään muutoksia antennijärjestelmiin. Muutostöiden osalta suosittelemme olemaan yhteydessä taloyhtiön tai kiinteistön isännöitsijään.

Kanavahaun tekeminen

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.  Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta http://www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.

Puhelun hinta Digita Infoon on lankapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 6 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,35 senttiä puhelulta sekä 17,17 senttiä minuutilta. Hinnat koskevat kotimaan lankaliittymiä ja matkapuhelimia. Palveluun jonotus on maksullinen.

Median yhteydenotot:

Jani Saari, liiketoimintapäällikkö, puh. 040 742 1491, jani.saari(a)digita.fi