Elektroniikan ja sulautettujen ohjelmistojen asiantuntija Ajeco Oy on hankkinut Suomen johtavalta radio- ja televisiopalvelujen jakeluyhtiöltä Digita Oy:ltä DVB-H -kanavan tutkimus- ja tuotekehitystarkoituksiin. Kanavan avulla Ajeco tutkii DVB-H -teknologian soveltuvuutta teollisen kauko-ohjauksen tarpeisiin.

”Osa nykyisin käytössä olevista teollisuuden kauko-ohjausjärjestelmistä on vanhentuneita tai tehottomia. Hankkimamme kanavan avulla pyrimme kehittämään tehokkaamman järjestelmän, jossa hyödynnetään DVB-H -teknologian joustavuutta ja korkeaa luotettavuutta”, kertoo Ajeco Oy:n toimitusjohtaja John Holmström.

 

Ajeco Oy suunnittelee ja valmistaa elektroniikkalaitteita, ohjelmistoja sekä telemetriajärjestelmiä. Niitä käytetään suurta luotettavuutta vaativissa turvallisuusalan ja teollisissa sovelluksissa. Holmströmin mukaan DVB-H -teknologian sovellusalueet ovat aluksi energiasektorin sisällä, mutta konseptin laajetessa myös sovellusalueet laajenevat.

 

”Voimme kertoa DVB-H -teknologialla saavutettavista hyödyistä tarkemmin syksyllä. Nyt keskitymme järjestelmäkehitykseen.”

Digita vastaa Suomessa DVB-H -teknologialla toteutettavasta lähetysverkosta ja verkon kanavien hallinnoinnista verkko-operaattorina.

 

”DVB-H mahdollistaa muidenkin digitaalisten palveluiden kuin televisio- ja radiopalveluiden jakelun mobiilipäätelaitteisiin. Ajeco on yksi ensimmäisiä yrityksiä, jotka evaluoivat näitä mahdollisuuksia”, toteaa palvelupäällikkö Tarja Rautio Digitasta.

DVB-H (Digital Video Broadcasting Handheld) on digitaalisten joukkoviestintäpalveluiden lähetysstandardi matkapuhelintyyppisiä
päätelaitteita varten. DVB-H on läheistä sukua digi-tv-standardeille, mutta se toimii paremmin liikkuvassa ympäristössä, pienemmällä virrankulutuksella ja on vastaanotettavissa pieniantennisella mobiilipäätelaitteella kuten kännykällä.

 

Digita rakentaa Suomessa digitaalista DVB-H-joukkoviestintäverkkoa. Verkon piirissä on nyt noin 25 prosenttia suomalaisista. Joulukuun alussa 2007 verkon väestöpeitto on 40 prosenttia.

 

Digita/ Viestintä