Pyhätunturin radio- ja tv-aseman näkyvyysalueella siirrytään torstaina 1.9. klo 09.00 käyttämään uutta lähetystaajuutta antenni-tv-verkon A-kanavanipun tv-lähetyksissä.

Uusi lähetystaajuus, joka on UHF-kanava 24 (498 MHz), korvaa entisen UHF-kanavan 60. Aiemmasta ilmoituksesta poiketen muutosta on jouduttu aikaistamaan. A-kanavanipun ohjelmia on lähetetty rinnakkain 1.8.–1.9. välisenä aikana kahdella lähetystaajuudella – sekä vanhalla että uudella UHF-kanavalla. Näin taloyhtiöillä on ollut aikaa tehdä tarvittavat antennivahvistinmuutokset etukäteen. Kanavanippuun A kuuluvat YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema, YLE FST5, SuomiTV ja SVT World sekä radiokanavat Ylen klassinen, YLE Puhe ja YLE Mondo.

Pyhätunturin radio- ja tv-aseman näkyvyysalueella siirrytään käyttämään uutta A-kanavanipun lähetystaajuutta torstaina 1.9. klo 09.00. Uusi lähetystaajuus on UHF-kanava 24 (498 MHz). Samalla vanha taajuus poistuu käytöstä. Taajuusmuutoksen taustalla on kansainvälinen taajuuskoordinointi.

Digi-tv-vastaanottimissa tehtävä kanavahaku 

Taajuusmuutoksesta johtuen kaikissa antennitalouksissa on tehtävä digi-tv-vastaanottimissa kanavahaku uudelleen, jotta tv-lähetykset näkyvät jatkossakin. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Kanavahaun voi tehdä jo ennen vanhan taajuuden poistumista. Ohjeita kanavahakuun löytyy digitv.fi-palvelusta:
www.digitv.fi/kanavahaku.

Yhteisantennikiinteistöissä isännöitsijöiden on tullut ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan vahvistimien kanavavaihdosten vuoksi, minkä jälkeen kiinteistön tv-katsojien tarvitsee tehdä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen.

Apua Karttapalvelusta ja Digita Infosta

UHF-kanavat ja näkyvyysalueet löytyvät Digitan Karttapalvelusta www.digitv.fi/karttapalvelu. Karttapalvelusta löydät myös oman alueesi DigitaPRO-antenniasentajan yhteystiedot.

Apua kanavamuutokseen liittyvissä asioissa saa Digitan kuluttajapalvelusta Digita Infosta sähköpostitse info@digita.fi ja puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 16.00 numerossa 020 411 7676. Torstaina 1.9. Digita Info palvelee poikkeuksellisesti klo 8.00–21.00.

www.digita.fi

Digita/Viestintä