IoT – tulevaisuuden älykkäät ratkaisut

Älyratkaisuillamme mahdollistamme tulevaisuuden älykkäät kaupungit. Kiinteistöissä tai julkisella sektorilla kunnossapitohenkilöstö voi käydä tyhjentämässä esimerkiksi roska-astioita anturin ilmoittaman todellisen täyttöasteen mukaan. Sairaaloissa anturi ennakoi vaikkapa happipullojen tyhjenemistä. Kansallispuistoissa työntekijät voivat säästyä pitkiltä ajomatkoilta, kun liitereihin asennettua nappia painamalla samoilijat voivat ilmoittaa polttopuiden hupenemisesta. Kiinteistöalalla voidaan optimoida energiakustannuksia mittaamalla antureilla lämpötiloja huoneistokohtaisesti ja säätää sitä automaattisesti sopivaksi.

Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi yrityskumppaneidemme ratkaisuille. Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta, yksinkertaista ja toimintavarmaa.

Myynnin yhteystiedot

Mona Miettinen
Myyntipäällikkö, IoT
Pyry Puntari
Myyntipäällikkö, IoT
Juho Poikolainen
Myyntipäällikkö, IoT
Tuomas Kolkka
Vice President, IoT

Ajankohtaista

Asiakastarinat

Digita
Langaton LoRaWAN-verkko

Mahdollistaa IoT-ratkaisujen toteuttamisen ympäri Suomea

Mikä on LoRaWAN?

LoRaWAN on spesifinen tiedonsiirtoverkko, joka on tarkoitettu langattomaan ja nopeaan mutta vähätehoiseen tiedonsiirtoon.

Miksi LoRaWAN?

LoRaWAN-verkkoa hyödyntävät IoT-ratkaisut ovat edullisia ja pitkäikäisiä. Tiedon keräämiseen käytetyt anturit ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen, eivätkä vaadi kaapelointeja. Antureissa käytettävä akku tai paristo voi kestää jopa 10 vuotta, joten ratkaisut ovat käytännössä lähes huoltovapaita.

LoRaWAN-verkon käyttötarkoitukset

LoRaWAN-verkkoa voidaan hyödyntää erilaisissa esineiden internetin (IoT:n) ratkaisuissa, joissa tarvitaan kustannustehokasta ja toimintavarmaa tiedonsiirtoa. LoRaWAN-ratkaisut sopivat erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen joissa tiedon lähetysetäisyys voi olla useita kymmeniä kilometrejä riippuen maaston profiilista. LoRaWAN on tietoturvallinen ratkaisu johtuen salatusta tiedonsiirrosta, joka on toteutettu kolmessa verkon eri kerroksessa. Päätelaitteella, sen käyttämällä sovelluksella ja radioverkolla on omat yksilölliset salausavaimet, joilla taataan turvallinen tiedonsiirto antureiden ja palvelimen välillä

10 faktaa LoRaWAN- ja NB-IoT-tekniikasta

IoT:n kartta

IoT:n kuuluvuusalueet löydät helposti karttapalvelustamme

Olemme aloittamassa roamingia myös useisiin muihin maihin, ole yhteydessä meihin niin kerromme lisää!

Kuuluvuusalueet