IoT-ratkaisuna toteutettu etäluettava mittaaminen on jo aiemmin mahdollistanut arviolaskutuksesta luopumisen, mutta Digitan uuden OmaVesi-palvelun avulla saatte sen lisäksi laajan, ajantasaisen näkymän niin asiakkaittenne vedenkulutukseen kuin ongelmatilanteisiin. Palvelu toimii yhtä lailla pöytälaitteella kuin mobiilisti.

Mitä etua OmaVesi-palvelu tarjoaa vesiyhtiölle?

Digitan OmaVesi-palvelu on pilvipalveluna toimiva etäluettavien vesimittarien lisäpalvelu, jonka avulla voitte yhdellä silmäyksellä

  • seurata päävesimittarien vedenkulutusta tunti-, vuorokausi-, viikko, kuukausi- tai vuositasolla
  • arvioida tarvittaessa myös vedenkulutuksen kustannuksen
  • siirtää mittarilukemat suoraan laskutukseen
  • nähdä päävesimittarin statuksen
  • saada suoraan kartalla näkyviä hälytyksiä putkien vuodoista tai jäätymisvaarasta, takaisinvirtauksesta tai asetetusta rajasta poikkeavasta vedenkulutuksesta
  • nähdä jatkossa tietoa myös muista verkostoon sijoitetuista mittauskohteista, kuten virtaus- ja paineantureista.

Kaiken tämän avulla on mahdollista tarjota asiakkaille entistä parempaa palvelutasoa myös vedenkäyttöön liittyvissä asioissa. Seurantanäkymiä voidaan jakaa myös loppukäyttäjälle ja siten auttaa heitä lisäämään tietoisuutta vedenkulutuksestaan. OmaVesi-palvelussa noudatetaan GDPR-asetuksia, ja loppukäyttäjät näkevät palvelussa vain omien mittareidensa tiedot.

Digita kulkee veden etäluennan etujoukossa

Digita on vakaa ja luotettava kotimainen toimija, jolla on valmis LoRaWAN-infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi kumppaneiden IoT-ratkaisuille.

Vesihuoltokin digitalisoituu vauhdilla älymittareiden avulla. Meillä on käynnissä veden etäluentaan liittyviä hankkeita jo kymmenien vesiyhtiöiden kanssa ympäri Suomea. Tahtotilamme on digitalisoida Suomessa käytössä olevat noin neljä miljoonaa vesimittaria tiiviissä yhteistyössä älykkäiden vesimittareiden maahantuojien ja jakelijoiden sekä järjestelmätoimittajien kanssa.

OmaVesi-palvelu – tuorein innovaatiomme – nostaa yhtiönne uudelle tasolle toiminnan digitalisoimisessa ja asiakkaiden paremmassa palvelemisessa.

Näin OmaVesi-palvelu toimii

Tilaa ilmainen demoesittely ja koekäyttöjakso

Haluatteko mukaan vesiyhtiöiden pioneereihin? Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä ja järjestämme ilmaisen demoesittelyn ja koekäyttöjakson.