Vedenkäytön seuraaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa

IoT-ratkaisuna toteutettu etäluettava mittaaminen on jo aiemmin mahdollistanut arviolaskutuksesta luopumisen, mutta Digitan uuden OmaVesi-palvelun avulla saatte sen lisäksi laajan, ajantasaisen näkymän niin asiakkaittenne vedenkulutukseen kuin ongelmatilanteisiin. Palvelu toimii yhtä lailla pöytälaitteella kuin mobiilisti.

Mitä etuja OmaVesi-palvelu tarjoaa kiinteistöille?

Digitan OmaVesi uudistaa kiinteistöjen vedenmittauksen

Kiinteistöjen energiatehokkuuslainsäädännön uudistuessa uusissa ja linjasaneerattavissa kiinteistöissä edellytetään jatkossa huoneistokohtaista veden kulutusmittausta ja toteutuneeseen kulutukseen perustuvaa laskutusta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että huoneistoissa tulee olla huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit. Digitan keväällä 2020 lanseeraama OmaVesi-palvelu tarjoaa kokonaisratkaisun kiinteistöjen huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurantaan.

Digitan OmaVesi-palvelun avulla kiinteistönomistajat, isännöitsijät ja huoltoyhtiöt saavat laajan ja ajantasaisen näkymän kiinteistöjen vedenkulutukseen ja kukin asukas voi seurata omaa kulutustaan.

Veden etäluennan edut ovat merkittävät:

  • asuntokohtainen seuranta tuo säästöjä veden- ja energiankulutukseen
  • älykkäiden mittareiden ansiosta mahdolliset piilovuodot voidaan havaita nopeammin.
  • automatisoidun tiedonkeruun myötä tarkat päivittäiset kulutustiedot saadaan suoraan sekä laskuttajalle että asukkaalle ja arviolaskutuksesta voidaan luopua.

Miksi Digitan OmaVesi-palvelu?

OmaVesi-palvelu on helppo ja vaivaton kokonaisratkaisu etäluettavien vesimittarien käyttöönottoon ja hyödyntämiseen. Langattomassa IoT-verkossa toimivat, etäluettavat vesimittarit voidaan vaihtaa niin uuteen kuin vanhaankin kiinteistöön ilman kaapelointia ja asennettavat vesimittarit toimivat paristoilla jopa 15 vuotta. Mittarit välittävät kulutustiedon langattomasti Digitan IoT-verkkoon ja edelleen OmaVesi-pilvipalveluun, josta käyttäjä saa laajan ja ajantasaisen näkymän vedenkulutustietoihin ja ongelmatilanteisiin.

Palvelu tarjoaa seurantanäkymiä myös asukkaille, mikä lisää tietoisuutta omasta vedenkulutuksesta. Kiinteistöjen lämpimän veden käytön vähentäminen vähentää asumisen hiilijalanjälkeä, kun energiankulutus vähenee.

Kattava kokonaispalvelu kiinteistönomistajille

Digita tarjoaa OmaVesipalvelun kiinteistöomistajille kokonaisvaltaisena palveluna, joka sisältää mittareiden hankinnat, asentamisen, huollon, tiedonsiirron ja pilvipalvelun. Digita vastaa kokonaisratkaisusta koko sopimuskauden ajan. Digitan Omavesi on riskitön vaihtoehto nopeasti muuttuvassa teknologiaympäristössä.

Digita kulkee veden etäluennan etujoukossa

Digita on vakaa ja luotettava kotimainen toimija, jolla on valmis LoRaWAN-infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi kumppaneiden IoT-ratkaisuille.

Vesihuoltokin digitalisoituu vauhdilla älymittareiden avulla. Tahtotilamme on digitalisoida Suomessa käytössä olevat noin neljä miljoonaa vesimittaria tiiviissä yhteistyössä älykkäiden vesimittareiden maahantuojien ja jakelijoiden sekä järjestelmätoimittajien kanssa.

OmaVesi-palvelu – tuorein innovaatiomme – nostaa yhtiönne uudelle tasolle toiminnan digitalisoimisessa ja asiakkaiden paremmassa palvelemisessa.

Haluatko kuulla lisää OmaVesi-palvelusta, tilata esittelyn tai kokeilujakson? Ota yhteyttä ja palaamme asiaan pikaisesti!

Ota yhteyttä!

Näin OmaVesi-palvelu toimii