Digitan polkujuoksutiimi suunnitteli keväästä syksyyn kestävän polkujuoksuohjelman, joka huipentui Helsinki City Trailiin 25. syyskuuta. Helsingissä oli mahdollista valita joko 6, 14 tai 24 kilometrin matka. Digitan polkujuoksutiimin Markus Ala-Hautala toimi ohjelman organisoijana apunaan tiimin muut jäsenet Minna Flink, Maiju Huttunen, Heikki Sulander, Ossi Ilveskoski ja Antti Töyrylä.

“Polkujuoksu on oiva laji kokemuksesta tai tasosta riippumatta. Lajin parista löytyy kaiken tasoisille sopivia matkoja ja maastoja”, kertoo Ala-Hautala. Kesän kestänyt treeniohjelma piti sisällään muun muassa tiukkaa teoriaa polkujuoksun perusteista, juoksemisen tekniikasta ja yhteislenkin. ”Halusimme tarjota asiakkaille ja sidosryhmille helpon tavan tutustua hienoon lajiin, sekä luoda asiakas- ja sidosryhmille yhteistä tekemistä korona-aikana”, kertoo Ala-Hautala.

Polkujuoksutiimin yhteistyökumppanina toimi Jalanjälki Juoksuvalmennus, jonka raudanlujat valmentajat Juuso Simpanen ja Miikka-Pekka Rautiainen koulivat polkujuoksuohjelmaan mukaan osallistuneista polkujuoksukelpoisia. Ohjelmaan kuului myös ITRA:n Suomen edustajan johdatus polkujuoksun saloihin. ”Valmennus oli kaikin puolin onnistunutta, mistä huokui runsas lajipohjainen kokemus. Valmentajat saivat hyvää palautetta ohjelmaan mukaan osallistuneilta”, sanoo Ala-Hautala.

Osallistujat lähtivät innoissaan mukaan polkujuoksuohjelmaan. Ohjelmaan osallistujia oli yhteensä 15. ”Saimme helposti kokoon juoksuporukan ja kyselyjä on tullut jo tulevista järjestettävistä polkujuoksuohjelmista. Tulemme ehdottomasti järjestämään tulevaisuudessa uusia polkujuoksutapahtumia”, kertoo Ala-Hautala.

Operatiivisena johtajana Digitassa työskentelevä Ala-Hautala on itse aktiivinen urheilija, joka näkee liikunnan hyödyt myös työelämässä. ”Liikunta auttaa pitämään mielen virkeänä, mikä edesauttaa työntekoa”, toteaa Ala-Hautala. Vuonna 2017 Ala-Hautala osallistui ensimmäisiin polkujuoksukisoihin, mutta jo ennen sitä luonnossa liikkuminen ja juokseminen ovat olleet arjessa vahvasti läsnä. ”Polkujuoksussa yhdistyy erinomaisesti kaksi stressiä vähentävää tekijää. Liikunta, joka itsessään vähentää stressiä, sekä luonnossa liikkuminen”, toteaa lajista innostuva Ala-Hautala.