Kesälomat ovat jo ovella, ja kaikki varmasti odottavatkin jo innolla lomien aktiviteetteja ja rentoutumista. Vietit sitten kesälomaa mökillä, veneellä, asuntovaunussa tai kotona, niin alla olevat vinkit kannattaa pitää mielessä.

Mökkeily tarjoaa hyvät puitteet rentoutumiselle ja tauolle kaupungin hektisyydestä. Välillä on kuitenkin rentouttavaa myös porautua sohvaan ja nauttia television antimista, varsinkin nyt kun jalkapallon EM-kisat ovat käynnissä. Olit sitten jalkapallofani tai et, niin television saat helposti mukaan mökille! Näin varmistat televisiotarjonnan saatavuuden myös lomaillessasi.

Harva on kuitenkin mökillä koko kesän ajan. Suomalaisyritys Pindoran kehittämä Etävahti-palvelu toimii mökkivahtina myös silloin, kun kukaan ei ole paikalla. Uusi palvelu tuo älyratkaisut mökille, ja se toimii ilman nettiä tai sähköä.

Jos et välitä mökkeilystä, vaan mieluummin lähdet reissuun vaikkapa asuntovaunulla, niin television saat sinnekin kätevästi mukaan. Ja tämä onnistuu tietysti myös veneilyn ystäville. Pitkän purjehduspäivän jälkeen on mukava istua alas ja nauttia television antimista. Jos haluat ottaa mukaan television lomanviettoon, niin katso nämä vinkit, miten saat television mukaan matkalle tai vesille.

Muista ottaa radio mukaan kesärientoihin. Radio tarjoaa viihdettä, säätiedotukset ja uutiset kätevästi ja luotettavasti kaikkialla Suomessa. Radion vastaanotto-opas antaa sinulle vinkkejä radio-ohjelmien vastaanottoon tapahtuipa kuuntelu kotona, mökillä, veneessä, rannalla, puistossa tai vaikkapa asuntovaunussa.  

Veneily, karavaanimatkailu ja mökkeily on kuitenkin paljon muutakin kuin lomailua kesäkuukausien aikana. Kalustoa pitää huoltaa jatkuvasti, ja kuten monessa muussakin tapauksessa, niin tässäkin ennakointi ja ennaltaehkäisevä työ on avainasemassa, jotta voit nauttia lomasta myös tulevaisuudessa. Internet of Things (IoT) alkaa tulla kuluttajien ulottuville edullisina, hyvin muotoiltuina tuotteina ja palveluina. Matolog seuraa homehtumisen riskiä veneissä, mökeillä ja asuntovaunuissa huoltovapaasti patterien voimalla, vuosien ajan ilman palvelumaksuja.

Yksi kesän ykkösharrastuksista on uinti. Mitä olisikaan kesäloma ilman mereen pulahtamista edes kerran? Kylmässä vedessä ei kuitenkaan kovin kauan viihdy, joten välttääksesi ikävät yllätykset, kannattaa tarkistaa veden lämpötila ennen kuin pakkaat piknikeväät ja suuntaat kohti uimarantaa. Helsingin uimavesien lämpötilaa voit seurata LoRAWAN-verkossa toimivien antureiden avulla.

IoT on tosiaan tullut kuluttajien ulottuville, mutta myös yrittäjät ovat hyödyntäneet sitä työssään. Esimerkiksi puutarhayritys Limingan Viherkeskus on löytänyt IoT:n hyödyt. Suomen oloissa kasveja koetellaan, sillä olosuhdevaihtelut eri vuodenaikoina ja vuorokauden sisälläkin voivat olla merkittäviä. Talvipakkaset eivät tee hyvää kasvuoloille, joiden valvominen on muutoinkin tärkeää. Limingalla otettiin keväällä käyttöön Digitan IoT-teknologiaa hyödyntävät sensorit, jotka seuraavat kasvuolosuhteita. Katso tästä lisää vinkkejä miten IoT voi auttaa puutarhassa.

Aurinkoista ja rentoa kesää toivottaen!

-Digita