IoT eli esineiden internet tulee muuttamaan arkemme ja tapamme toimia, kun laitteet, järjestelmät ja palvelut saadaan kommunikoimaan keskenään langattomasti. IoT-teknologialla liiketoimintoihin saadaan ajantasaisuutta, tehokkuutta ja ennen kaikkea kustannussäästöjä. Kotimainen Digita tarjoaa IoT-verkon suomalaisyritysten tarpeisiin kautta maan.

“IoT-ratkaisujamme hyödyntäen asiakkaamme voivat entistäkin ketterämmin ja tehokkaammin kerätä ajantasaista tietoa heidän omasta toimintaympäristöstään. Tämän tiedon avulla he voivat tehokkaasti tukea ja kehittää omaa liiketoimintaansa”, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnan johtaja Ari Kuukka.

IoT-verkko tarjoaa rajattomat mahdollisuudet liiketoimintaan

Moderni IoT-teknologia kehittää tapaa mitata ja ohjata liiketoiminnan kannalta olennaisia asioita. Tarkemman ja ajantasaisemman datan avulla yritykset voivat esimerkiksi säästää resursseissa sekä tuottaa sidosryhmille parempaa palvelua ja asiakaskokemusta. LoRaWAN-teknologiaan perustuvan IoT-verkon tarjoamat mahdollisuudet kotimaisille yrityksille ovat käytännössä rajattomat, mutta se sopii erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen pitkien etäisyyksien välillä.

“IoT-ratkaisujemme ansiosta asiakkaamme voivat saavuttaa täysin uudenlaista kustannustehokkuutta. IoT-ratkaisut ovat avainasemassa etenkin silloin, kun yritykset haluavat käyttää itsenäisesti ja huoltovapaasti toimivia ratkaisuja laajalla alueella”, Ari kuvailee.

IoT-verkon hyödyt ulottuvat jokaiselle toimialalle

IoT-teknologiaa hyödynnetään jo laajasti erityisesti infrastruktuurin, vesi- ja energiahuollon, kiinteistöjen sekä teollisuuden laitteiden seurannassa. Asiakkaat optimoivat ratkaisuilla esimerkiksi energiansäästöä, ennakoivaa kunnossapitoa tai muita olennaisia liiketoiminnan prosesseja. IoT-verkon käyttäjäkunta kasvaa jatkuvasti, ja tulevaisuudessa sen merkitys tulee entisestään korostumaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten organisaatioiden keskuudessa.

“IoT-teknologia hyödynnetään kaikkialla maailmassa, ja suomalaiset yritykset sekä organisaatiot ovat eturintamassa ottamassa uusia teknologioita käyttöön. Tulevaisuudessa IoT on tuomassa ketteryyttä ja tehokkuutta yrityksille kaikilla elinkeinoelämän sektoreilla”, kiteyttää Ari.

Ota yhteyttä!