IoT eli esineiden internet tulee muuttamaan arkemme ja tapamme toimia, kun laitteet, järjestelmät ja palvelut saadaan kommunikoimaan keskenään langattomasti. IoT-teknologialla liiketoimintoihin saadaan ajantasaisuutta, tehokkuutta ja ennen kaikkea kustannussäästöjä. Kotimainen Digita tarjoaa IoT-verkon suomalaisyritysten tarpeisiin kautta maan.

“IoT-ratkaisujamme hyödyntäen asiakkaamme voivat entistäkin ketterämmin ja tehokkaammin kerätä ajantasaista tietoa heidän omasta toimintaympäristöstään. Tämän tiedon avulla he voivat tehokkaasti tukea ja kehittää omaa liiketoimintaansa”, kertoo Digitan IoT-liiketoiminnan johtaja Ari Kuukka.

IoT-verkko tarjoaa rajattomat mahdollisuudet liiketoimintaan

Moderni IoT-teknologia kehittää tapaa mitata ja ohjata liiketoiminnan kannalta olennaisia asioita. Tarkemman ja ajantasaisemman datan avulla yritykset voivat esimerkiksi säästää resursseissa sekä tuottaa sidosryhmille parempaa palvelua ja asiakaskokemusta. LoRaWAN-teknologiaan perustuvan IoT-verkon tarjoamat mahdollisuudet kotimaisille yrityksille ovat käytännössä rajattomat, mutta se sopii erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen pitkien etäisyyksien välillä.

“IoT-ratkaisujemme ansiosta asiakkaamme voivat saavuttaa täysin uudenlaista kustannustehokkuutta. IoT-ratkaisut ovat avainasemassa etenkin silloin, kun yritykset haluavat käyttää itsenäisesti ja huoltovapaasti toimivia ratkaisuja laajalla alueella”, Ari kuvailee.

IoT-verkon hyödyt ulottuvat jokaiselle toimialalle

IoT-teknologiaa hyödynnetään jo laajasti erityisesti infrastruktuurin, vesi- ja energiahuollon, kiinteistöjen sekä teollisuuden laitteiden seurannassa. Asiakkaat optimoivat ratkaisuilla esimerkiksi energiansäästöä, ennakoivaa kunnossapitoa tai muita olennaisia liiketoiminnan prosesseja. IoT-verkon käyttäjäkunta kasvaa jatkuvasti, ja tulevaisuudessa sen merkitys tulee entisestään korostumaan niin kotimaisten kuin ulkomaisten organisaatioiden keskuudessa.

“IoT-teknologia hyödynnetään kaikkialla maailmassa, ja suomalaiset yritykset sekä organisaatiot ovat eturintamassa ottamassa uusia teknologioita käyttöön. Tulevaisuudessa IoT on tuomassa ketteryyttä ja tehokkuutta yrityksille kaikilla elinkeinoelämän sektoreilla”, kiteyttää Ari.

Ota yhteyttä!

Ari Kuukka
VP, IoT
040 149 7942
ari.kuukka@digita.fi