Vesihuolto digitalisoituu nopeasti IoT-teknologiaan perustuvien älymittareiden avulla. Sen lisäksi että etäluettava mittaaminen on mahdollistanut arviolaskutuksesta luopumisen, Digitan OmaVesi-palvelun avulla saadaan reaaliaikainen näkymä niin vedenkulutukseen kuin ongelmatilanteisiin.

“Digitan uuden OmaVesi-palvelun avulla kiinteistönomistajat, isännöitsijät sekä huoltoyhtiöt saavat kattavan näkymän kiinteistöjen vedenkulutukseen. Lisäksi huoneistokohtaisten mittareiden avulla kukin asukas voi helposti seurata omaa vedenkulutustaan”, kertoo Digitan IoT-palveluiden myyntipäällikkönä työskentelevä Mona Miettinen.

OmaVesi-palvelulla seuraat vedenkäyttöä reaaliajassa

Digitan OmaVesi-palvelun avulla kaikkien vesimittareiden kulutusta pystytään seuraamaan reaaliajassa. Mittarit välittävät informaatiota langattomasti Digitan IoT-verkkoon ja edelleen OmaVesi-palveluun, josta käyttäjät saavat laajan ja ajantasaisen näkymän vedenkulutustietoihin sekä ongelmatilanteisiin.

“Älyvesimittarien etäluenta mahdollistaa vesiyhtiöille reaaliaikaisen laskutuksen, minkä lisäksi niiden avulla voidaan kartoittaa mahdollisia vuototilanteita. OmaVesi-palvelussa voidaan yhdellä silmäyksellä seurata kaikkien vesimittareiden kulutusta, mikä on todella tärkeä asia”, Mona kuvailee.

Etäluennan avulla säästöjä veden- ja energiankulutukseen

OmaVesi-palvelulla on myös merkittäviä ekologisia hyötyjä, sillä palvelu lisää käyttäjien tietoisuutta omasta vedenkulutuksesta. Kiinteistöjen lämpimän veden käytön vähentäminen pienentää energiankulutusta ja tätä kautta asumisen hiilijalanjälkeä.“Etäluenta pienentää kuluttajien hiilijalanjälkeä, koska seurannan myötä meistä tulee tietoisia vedenkäyttäjiä. Myös matkustamisesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt vähenevät, sillä kenenkään ei tarvitse käydä lukemassa mittareita paikan päällä”, tiivistää Mona.

Ota yhteyttä

Mona Miettinen
Myyntipäällikkö, IoT