Kuvatessamme dronella Digitan uuden tietoliikennemaston pystytystä drone katkaisi odottamattomasti yhteyden ilman selkeää syytä ja päätti palata lähtöpaikkaansa. Hyvä, että ymmärsi palata, koska muut vaihtoehdot olisivat olleet selvästi heikompia. Peruskorjaustoimenpide eli sähköt pois ja sähköt päälle ratkaisi tällä kertaa ongelman ja kuvaus jatkui. Nyt kuvaus myös saatiin päätökseen onnistuneesti, eikä uusia tietoliikennekatkoksia ilmennyt. Myös ennen katkosta ollut materiaali oli tallentuneena muistikortille, ja vahingot jäivät tällä kertaa varsin pieniksi menetetyn ajan muodossa.

Millaisia tietoliikennekatkoksia sinun yrityksesi liiketoiminnat kestäisivät tai miten yrityksesi liiketoiminta kehittyisi parempien tietoliikenneyhteyksien avulla? Yhä useampien yrityksien toiminnot ovat täysin riippuvaisia tietoliikenneverkoista, ja onkin erittäin hienoa, että Suomi on tietoliikenteessä kärkiluokkaa. Etenkin julkiset mobiilitietoliikenneverkot ovat niin kattavuudeltaan kuin kapasiteetiltaankin maailman kärjessä, kiitos Suomen mobiilioperaattoreiden aktiivisen verkon rakentamisen ja liikenne- ja viestintäministeriön sekä Traficomin mahdollistaman toimintaympäristön.

Julkisen mobiiliverkon kapasiteetti ja viive eivät kuitenkaan ole vakioita vaan muuttuvat esimerkiksi kuormituksen ja keliolosuhteiden mukaan, minkä vuoksi ne eivät aina ole se optimaalisin ratkaisu kaikkein kriittisimpiin liiketoimintatarpeisiin. Myös tarvealueen sijainti, kapasiteettitarve, tietoturvavaatimukset tai heikko latenssin sieto voivat estää julkisen mobiiliverkon hyödyntämisen.

“Teknologian kehitys on kuitenkin mahdollistanut asiakaskohtaiset, asiakkaan tarpeisiin räätälöidyt, mobiiliverkot eli privaattiverkot.”

Teknologian kehitys on kuitenkin mahdollistanut asiakaskohtaiset, asiakkaan tarpeisiin räätälöidyt, mobiiliverkot eli privaattiverkot. Enää mobiiliverkot eivät ole vain julkisen verkon operaattoreiden saatavilla. Vaikka kaivos-, satama- ja tehdasalueet ovat tyypillisiä privaattiverkkojen käyttökohteita, verkkoratkaisujen helppo skaalattavuus mahdollistaa asiakaskohtaisen mobiiliverkon myös pienempiin käyttökohteisiin. Oleellisinta on, että viiveettömyys, merkittävä kapasiteettitarve, täydellinen hallinta verkon käyttäjiin, korkea käytettävyys tai vahva tietoturva ovat kriittisessä roolissa verkon käytössä. Privaattiverkko voi myös tulla kysymyksen vanhentunutta radiojärjestelmää uusittaessa tai kun tarvitaan katkeamattomia yhteyksiä koko verkon alueella liikuttaessa.

“Digitan maanlaajuinen organisaatio, 24/7 palvelukeskus ja oma suunnitteluorganisaatio takaavat asiakkaalle ne palvelut mitä yksityiseltä mobiiliverkolta haetaan sijainnista ja ajankohdasta riippumatta.”

Digitalle privaattiverkot ovat luonnollinen osa palvelutarjoamaa. Mittava kokemus langattomien tietoliikenneverkkopalvelujen toimittamisesta aina vuodesta 1926 antaa Digitalle erinomaisen kyvyn vastata myös privaattiverkkojen asiakaskysyntään. Digitan maanlaajuinen organisaatio, 24/7 palvelukeskus ja oma suunnitteluorganisaatio takaavat asiakkaalle ne palvelut mitä yksityiseltä mobiiliverkolta haetaan sijainnista ja ajankohdasta riippumatta. On erinomaista, että voimme tarjota yhdessä Telian ja Nokian kanssa suomalaisille yrityksille maailman johtavat privaattiverkkoteknologiat.

Jos haluat kuulla lisää, ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja jutellaan lisää.

Niin ja mitä dronen lennätykseen tulee, privaattiverkot mahdollistavat myös drone-parven lennon. Paluu lähtöpaikkaan tapahtuu vasta kun tehtävä on suoritettu, näköyhteyttäkään laitteeseen ei tarvita ja kaikki tapahtuu automaattisesti. Tämä tarjoaakin jälleen uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Markus Ala-Hautala
COO, Digita

Ota yhteyttä

Henri Viljasjärvi
Liiketoiminnan kehitysjohtaja
+358 400 649 125
henri.viljasjarvi@digita.fi
Pekka Koskinen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö
+358 40 567 9592
pekka.koskinen@digita.fi
Esko Nerelli
Myyntijohtaja, Data Center
+358 40 4805 958
esko.nerelli@digita.fi
Heikki Sulander
Myyntipäällikkö
+358 50 567 1415
heikki.sulander@digita.fi
Tilaa uutiskirje
Pysy ajantasalla tuoreimmista uutisista ja tilaa uutiskirjeemme.
Privaattiverkot