Avaamme maaliskuussa modernin ja vaativat turvavaatimukset täyttävän Pieni Paja -konesalin Helsingin Pasilassa. Internet- ja tietoliikenteen solmukohtaan rakennettu konesaliympäristö takaa asiakkaillemme parhaat mahdolliset tietoliikenneyhteydet.

Pieni Paja on suunnattu maksimaalista turvallisuutta ja parhaita tietoliikenneyhteyksiä arvostaville yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Hyödynnämme siellä kokemustamme korkeaa turvallisuutta ja korkean käytettävyyden toimintavarmuutta vaativista ympäristöistä. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä turvallisuuskriittisten organisaatioiden kanssa.

Asiakastarpeet voidaan huomioida konesalissamme joustavasti asiakkaiden muuttuvien vaatimusten mukaan.

”Konesalissa toimiva ratkaisu, sen suojaaminen, pääsynhallinta ja valvonta toteutetaan aina asiakaslähtöisesti. Voimme räätälöidä ratkaisuja joustavasti ja kustannustehokkaasti varmistaen samalla sen, että täytämme tietoturvallisuuden ISO 27001-standardin vaatimukset. Pieni Paja tarjoaakin monipuolisia hybridiratkaisuja asiakkaillemme”, Digitan Data Center -liiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Syrjänen sanoo.

Meillä on pitkä kokemus erilaisten asiakkaiden konesalipalveluista. Pienempiä konesaleja on ollut noin kymmenen vuoden ajan Pasilassa ja muualla maassa. Ne jatkavat edelleen toimintaansa. Uusi konesali on rakennettu sekä niistä saatujen kokemusten että uusien asiakkaiden vaatimusten perusteella.

”Olemme rakentaneet Pienen Pajan kestävän kehityksen vaatimusten ja nykyisten konesaliemme parhaiden käytäntöjen mukaan”, Syrjänen sanoo.

Palvelukeskus varmistaa turvallisuuden ja tukee asiakkaita 24/7

Ympärivuorokautinen palvelukeskuksemme (Service Operations Center, SOC) takaa Pienen Pajan ja muiden konesaliympäristöjemme korkealaatuisen ja turvallisen toiminnan. Palvelukeskuksemme alaisuudessa toimivat muun maussa konesalien ympäristöjen valvonta, kameravalvonta, auditoidut kulkureitit, biometriset tunnisteet ja pääsynhallinta.

Palvelukeskuksessamme työskentelee vuosien kokemuksen omaava ja turvaluokituksen läpikäynyt oma henkilöstömme. He vastaavat konesalien kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta, valvonnasta ja asiantuntijatehtävistä, jolloin häiriötilanteisiin ja nopeisiin muutostehtäviin voidaan reagoida erittäin nopeasti.

Vaativimmille asiakkaillemme tarjoamme eristettyjä tuotantoympäristöjä, joissa on mahdollisuus toteuttaa korkeamman tason valvontaa ja pääsynhallintaa asiakkaan erityistarpeiden mukaan.

”Asiakkaamme voivat ylläpitää ympäristöjään omatoimisesti ja yhteistyössä palvelukeskuksemme kanssa”, Syrjänen sanoo.

Konesaliliiketoiminnallamme on tieturvan laatusertifikaatti ISO 27001, jonka lisäksi Pieni Paja otetaan ympäristösertifioinnin piiriin.

Vakuuttavat yhteydet ja kattava laitekanta

Uudessa konesalissamme on laaja valikoima tietoliikenneoperaattoreita. Tämä takaa useita vaihtoehtoja nopeille tietoliikenneyhteyksille. Niillä saadaan parhaat mahdolliset verkon latenssit. Yrityksille tämä näkyy entistä sujuvampana päivittäisenä kansainvälisenä toimintana.

Pieni Paja tarjoaa asiakkaallemme runsaasti tietoliikeoperaattoreiden välisiä peering-yhteyksiä Suomessa. Siellä on yksi laajimmista suomalaisista internetliikenteen FICIX-yhdysliikennepisteistä sekä pohjoismaisen Netnodin yhdysliikennepiste. Neuvottelemme jatkuvasti uusien operaattoreiden kanssa yhteistyöstä Pienessä Pajassa.  

Pienen Pajan konesali-infrastruktuuri kuten sähkönsyötöt, jäähdytys ja varavoima on kahdennettu. Dieselgeneraattori turvaa poikkeusoloissa useamman vuorokauden häiriöttömän sähkönsyötön konesalin laitteille.

Tilojen olosuhteita analysoidaan reaaliaikaisesti lämpötila-, savu- ja kosteustunnistimilla niin, etteivät mahdolliset poikkeamat häiritse tiloissa olevien laitteiden toimintaa. Tietoliikenneyhteyksien varmistus on poikkeuksellisen hyvä useiden fyysisten reittien ja monien läsnä olevien operaattoreiden vuoksi.

Energiatehokkuus huipussaan

Energiatehokkuuden ja toiminnan vastuullisuuden takaa yhteistyö kampuksella toimivan Ylen ja energiayhtiö Helenin kanssa. Kaikki konesalissamme käytettävä sähkö on pohjoismaista tuulivoimaa. Tilojen jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmät on integroitu niin, että lauhdelämpö kerätään tehokkaasti Helenin kaukojäähdytysverkkoon.

Pieni Paja koostuu kahdesta laitehuoneesta, jotka ovat kaksi erillistä palotilaa. Niiden pinta-ala on yhteensä 1 150 neliömetriä. Konesalin energiatehokkuuden alhainen PUE-arvo 1,2 (Power Usage Effectiveness) merkitsee sitä, että konesalin käyttämästä energiasta 83 prosenttia käytetään it-laitteisiin.

”Konesalimme on erittäin energiatehokas heti käynnistyessään”, Syrjänen sanoo.

Myynnin yhteystiedot:

Digita Oy, Antti Töyrylä, antti.toyryla(a)digita.fi