IoT-verkossa toimiva palovaroitin on kustannustehokkaampi ratkaisu kiinteistön omistajille ja vuokraajille

Kiinteistöjen omistajille ja vuokraajille huoli kiinteistön paloturvallisuudesta on tuttua. Asuinkiinteistöjen paloturvallisuuden kannalta palovaroittimet ovat hyvin keskeisessä roolissa. Niiden vastuusta on tähän saakka huolehtinut huoneiston asukas, mutta asiaan saattaa olla tulossa tulevaisuudessa muutos. Koko kiinteistön tai mahdollisesti useiden kiinteistöjen palovaroittimista huolehtiminen on perinteisin menetelmin kenelle tahansa runsaasti aikaa vievä ja siten merkittäviä kustannuksia aiheuttava prosessi.

Kiinteistöhuollon ja ylläpidon kustannukset ovat kasvaneet tasaisesti viime vuosien aikana. Ylimääräisiä kustannuksia halutaan ymmärrettävästi välttää ja erilaiset digitaaliset etäseurantaratkaisut ovatkin tervetulleita vaihtoehtoja, kun perinteisiä manuaalisia huoltotoimenpiteitä halutaan automatisoida.

Novosecillä ja Onnisella on yhdessä Digitan maankattavan LoRaWAN IoT-verkon kanssa tarjolla ratkaisu, jolla palovaroittimien valvonta voidaan toteuttaa digitalisesti. Ratkaisulla voidaan parantaa kiinteistöjen paloturvallisuutta ja vähentää merkittävästi palovaroittimien tarkastuksesta aiheutuvia kustannuksia.  

Etäluettava ja paristokäyttöinen palovaroitin on täysin langaton laite, jonka kuntoa voidaan seurata etänä. Tämä mahdollistaa kiinteistön palovaroittimen seurannan vaikka toisesta kaupungista käsin ja karsii turhat huoltokäynnit kiinteistössä.

Etänä, reaaliaikaisesti, digitaalisesti

Arkeen mahtuu monenlaisia asioita, mitkä voivat vaikuttaa palovaroittimen kuntoon. Palovaroittimen peittäminen, paristojen varaus tai laitteen rikkoutuminen johtavat kaikki palovaroittimen kunnon heikentymiseen ja suoraan paloturvallisuusriskiin. 

Digitaalisen palovaroittimen myötä kiinteistöissä ei tarvitse käydä yhtenään ja turhat huoltotarkastukset voidaan välttää

Etäluettava palovaroitin toimii ja hälyttää samalla tavalla kuin perinteinen palovaroitin, mutta laitteen kuntoa voidaan tarkkailla suoraan puhelimen applikaatiosta. Normaalisti kiinteistön paloturvallisuuteen liittyviä tarkastuskäyntejä tulee useita vuodessa. Etäluettavan ja nykyaikaisen palovaroittimen myötä pystyt valitsemaan haluatko toimittaa nämä tarkastukset manuaalisesti vai etänä.

Novosecin tarjoama Smart M3FIN

EN14604 hyväksytty Palovaroitin täyttää omistajan kunnossapito- ja asukkaan testausvelvoitteen monitoroinnin ja antaa varoittimelle täydellisen 6-kertaisen toiminnanvalvonnan. Palovaroitin on Digitan LoRaWAN-verkossa kommunikoiva varoitin, joka antaa parhaat edellytykset hoitaa rakennuksen tai kiinteistön omistajan kunnossapitovastuu.

Kotimainen EL-IOT.net-palvelualusta mahdollistaa niin yhden kuin vaikkapa tuhansien laitteiden rekisteröinnin, hallinnan ja viestinnän monipuolisesti, varmasti ja nopeasti.

Smart M3FIN palovaroitin toimitetaan esiohjelmoituina Digitan LoRaWAN verkkoon ja käyttövalmiina EL-IoT palveluun 1- tai 5-vuoden kommunikointisopimuksella.

Laite lähettää kerran päivässä tiedon Digitan LoRaWAN-verkon kautta Novosecin pilvipalveluun sekä aina kun se havaitsee ongelmia. Novosecin palvelusta tieto vikaantuneesta palovaroittimesta voidaan kirjata talteen tarkasti ja lähettää huoltopyyntö kiinteistöstä vastuussa olevalle taholle.

Tilaa Smart M3FIN -etäluettava palovaroitin Onnisen verkkokaupasta täältä.

Mikä on LoRaWAN?

LoRaWAN on spesifinen tiedonsiirtoverkko, joka on tarkoitettu langattomaan ja nopeaan mutta vähätehoiseen tiedonsiirtoon. LoRaWAN-verkko sopii erityisesti pienten datamäärien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Sen tärkeimpiä ominaispiirteitä ovat kaksisuuntainen tiedonsiirto, liikuteltavuus, paikannuspalvelut ja helppo käyttöönotto.

Lue Digitan LoRaWAN-verkosta lisää täältä.

Yhteistyössä

Palovaroittimen ja muut laitteet löydät Onninen.fi -verkkokaupasta