Teknologian kehitys on mahdollistanut sen, että aikaisemmin vain julkisen verkon operaattorien saatavilla olleet mobiiliverkot ovat nyt yksityisten toimijoiden ulottuvilla. Samaan aikaan kun uutta mahdollistavaa teknologiaa on tullut saataville ovat eri toimialoilla tarpeet tehokkuuteen, automaatioon sekä turvallisuuteen kasvaneet edelleen voimakkaasti. Yhdistämällä privaattiverkkojen tuomat mahdollisuudet sekä liiketoiminnan tarpeet ja pullonkaulat saadaan tuotettua merkittäviä uusia liiketoimintahyötyjä.

Privaattiverkkoja on rakennettu viime aikoina LTE-teknologiaan perustuen liiketoimintakriittisiin ympäristöihin, kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin. Privaattiverkoissa on mahdollista ottaa käyttöön myös uusimmat teknologiat ja ensimmäiset 5G privaattiverkotkin ovat jo testikäytössä.

Privaattiverkkojen avulla langaton verkko voidaan tuoda luotettavasti ja turvallisesti paikkoihin, joissa langatonta yhteyttä ei aikaisemmin ole ollut. Lisäksi sen avulla saadaan suorituskykyinen yhteys paikkoihin, joissa aikaisemmin on ollut pullonkauloja toimittaessa wifin tai julkisen 4G-verkon varassa.

Moderni langaton Privaattiverkko tarjoaa merkittäviä toiminnallisia hyötyjä:

  • Verkon omistaja voi määrittää verkon peittoalueen ja mitä laitteita siihen kytketään
  • Verkon ominaisuudet ja palvelut voidaan optimoida niin että haluttu puhe ja data liikkuu verkossa aina luotettavasti
  • Privaattiverkon liikenne on julkiseen verkkoon verrattuna viiveetöntä ja 100 % tietoturvallista

Langaton mobiiliteknologiaan perustuva privaattiverkon mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen uudella tavalla. Tutkimusten mukaan langaton Privaattiverkko voi säästää teollisen toimijan operatiivisia kustannuksia jopa 8,5 % mobiilirobotiikan, olosuhdeseurannan, materiaalien paikanta- misen ja materiaalivirtojen optimoimisen avulla (ABI Research, toukokuu 2020).

Vahvalta ja ketterältä kumppanilta kaikki tarvittava ilman investointeja

Digitalta saat kaiken mitä tarvitset oman Privaattiverkkosi rakentamiseksi: tarvekartoituksen, suunnittelun ja asentamisen lisäksi myös valtakunnallisen ylläpidon ja 24/7 päivystyksen vuoden jokaisena päivänä. Ja mikä hienointa: Privaattiverkko ei vaadi sinulta lainkaan investointeja, vaan tarjoamme kaiken kuukausimaksullisena kokonaispalveluna.

Osana kokonaispakettia voimme halutessasi toimittaa myös päätelaitteet monenlaisiin ympäristöihin räätälöityinä: esimerkiksi peruspuhelimia, erityiskestävyyttä vaativia puhelimia, räjähdysvaaraa aiheuttamattomia atex-päätelaitteita, tabletteja, etäohjattavia valvontakameroita ja droneja tai antureilla varustettuja mittauslaitteita.

Päätelaitteiden lisäksi tarjoamme privaattiverkkojen yhteydessä erilaisia lisäarvopalveluita, esimerkiksi: Puhepalvelut, ryhmäkommunikaatio-, etälaitehallinta- ja videovalvontaratkaisut.

Mihin tarkoituksiin Privaattiverkko soveltuu?

Langattoman Privaattiverkon sovellusmahdollisuudet yrityskäytössä  ovat  lähestulkoon rajattomat. Tässä joitakin esimerkkejä mahdollisuuksien kuvaamiseksi ja ajatusten herättämiseksi.

Klikkaa kuvaa ja lue lisää:

Digitan privaattiverkko: tuottavuutta ja turvallisuutta teollisuusyrityksille

Digitalisaation riemukulku on ollut vauhdikasta. Liiketoiminta-alat ovat kuitenkin edennet eri tahtiin. Nyt privaattiverkkoteknologia mahdollistaa digitalissation merkittävän kiihdyttämisen erityisesti perinteisessä teollisuudessa. Digitan Privaattiverkko on avain moniin uusiin liiketoimintahyötyihin, kuten kustannussäästöihin, toimintojen tehostamiseen ja luotettavuuden lisäämiseen.

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota yhteyttä:

Haluan kuulla lisää privaattiverkoista

Pekka Koskinen
Liiketoiminnan kehityspäällikkö
+358 40 567 9592
pekka.koskinen@digita.fi
Heikki Sulander
Myyntipäällikkö
+358 50 567 1415
heikki.sulander@digita.fi