OmaVesi-palvelu kuluttajalle

Yhä useampi vesiyhtiö on digtalisoinut vesihuollon palveluitaan siirtymällä etäluettaviin vesimittareihin. IoT-ratkaisuna toteutettu etäluettava mittaaminen mahdollistaa arviolaskutuksesta luopumisen, jolloin veden loppukäyttäjä maksaa vedestä sen todellisen kulutuksen mukaisesti.

Digitan OmaVesi-palvelu on pilvipalveluna toimiva etäluettavien vesimittarien lisäpalvelu, jonka avulla vesiyhtiö pystyy tarjoamaan kuluttajalle ajankohtaisen näkymän veden kulutustietoihin. OmaVesi-palvelun avulla saadaan laaja ja ajantasainen näkymä vedenkulutukseen ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Palvelu toimii yhtä lailla pöytälaitteella kuin mobiilisti.

OmaVesi-palvelun avulla veden lopppukäyttäjä (esimerkiksi omakotitaloasuja) voi seurata omaa vedenkulutusta reaaliaikaisesti suoraan OmaVesi-palvelun kautta päivä-, kuukausi- ja vuositasolla (näkymä kuvassa). Palveluun voi itse asettaa erilaisia veden käyttöön tai vuotoihin liittyviä hälytyksiä. Esimerkiksi lämpimän veden päivittäiselle käytölle voidaan asettaa yläraja ja kun se ylittyy, saa käyttäjä asiasta ilmoituksen joko tekstiviestillä tai sähköpostitse.

OmaVesi-palvelussa noudatetaan GDPR-asetuksia, ja loppukäyttäjät näkevät palvelussa vain omien mittareidensa tiedot.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä omaan vesilaitokseesi ja kysy lisää OmaVesi-palvelun käyttöönotosta.