Suomen olosuhteet myrskyineen ja runsaine lumentuloineen muodostavat sähköyhtiön toiminnoille monesti ikäviä ja kalliitakin ongelmia. Niitä voidaan hallita paremmin LoRaWAN:iin pohjautuvilla liiketoimintaa hyödyttävillä IoT-ratkaisuilla.

Julkistimme 29.3.2022 yhdessä GPS- ja IoT-laitekehityksen johtavan toimijan Digital Matterin kanssa uuden LoRaWAN-verkoille suunnitellun IoT-asentoanturin Industrial Guppyn, joka tukee sähköverkkoinfrastruktuurin hallintaa ja ennakoivaa kunnonvalvontaa.

Uusi IoT-anturi valvoo voimalinjoja ja -pylväitä varoittaen sähköverkko-operaattoreita vaarallisista lumi- ja jääkuormista. Tämän avulla operaattorit voivat säästää miljoonia euroja sähkönjakeluverkon ylläpitokustannuksissa.

Industrial Guppy -anturi asennetaan voimajohtoihin seuraamaan linjan kulmaa ja ympäröivää lämpötilaa. Kun lunta tai jäätä kertyy linjalle vaarallisia määriä, anturi lähettää hälytyksen sähköverkko-operaattorille mahdollistaen korjaavat toimenpiteet ennen kuin lumimäärästä aiheutuu vaurioita infrastruktuurille. Kompaktin ja erittäin kestävän paristokäyttöisen anturin toimintaikä on yli 10 vuotta, laite on myös suunniteltu toimimaan äärimmäisissä lämpötiloissa (-40 °C…+125 °C).

Mikäli sähköverkkoyhtiöille tarjottavat IoT-ratkaisut kiinnostavat ja haluat kuulla, miten ne voisivat hyödyttää teidän organisaatiotanne, ota yhteyttä: myyntipäällikkö, IoT, Juho Poikolainen, p. 044 044 1050, juho.poikolainen(a)digita.fi

Lue Digitan ja Digital Matterin tiedote

Digita ja Digital Matter julkistavat uuden IoT- anturin sähkölinjojen ennakoivaan kunnonvalvontaan

Lue lisää