Ilmajohtojen valvonta

Digitan LoRaWAN:iin pohjautuvilla, liiketoimintaa hyödyttävillä IoT-ratkaisuilla tehostetaan merkittävästi ilmajohtojen valvontaa.
Toimintaa tehostavia käyttökohteita ovat muun muassa:

Tykkylumen / jään kertyminen ilmajohdolle
Ilmajohtoihin kertyvä lumi ja jää muodostavat ilmajohdoille uhan, jonka havaitseminen on ollut perinteisesti työlästä ja epävarmaa.

Puun kaatuminen ilmajohdolle
Myrskyjen ja sateiden yleistyminen yhdessä tiukentuvien viranomaisvaatimusten kanssa kasvattaa sähkönjakelun kunnossapidon kuormitusta ja kustannuksia.

PAS-linjojen tarkistaminen myrskyn jälkeen
Alan säännöstön mukaan päällystetyt PAS-tyyppiset ilmajohdot tulee tarkastaa myrskyjen jälkeen kaatuneiden puiden varalta joko
helikopterilla tai maastossa kulkien.

Lataa esite

Digitan ratkaisut: Tykkylumi ja jää

Itsenäisesti ilmajohdossa toimivien IoT-sensorien avulla saadaan tykkylumen kertymisestä tietoa ennakoivasti ja reaaliajassa. Tämä mahdollistaa kehittyviin ongelmiin puuttumisen jo ennen kuin ne muodostavat uhan sähkön siirrolle.

 • Ennakoiva kunnossapito
 • Nopea palautuminen häiriötilanteesta
 • Kustannustehokkaampi huoltotoiminta
 • Hiilijalanjäljen pienentäminen

Digitan ratkaisut: Puun kaatuminen ilmajohdolle

Itsenäisesti ilmajohdossa toimivien IoT-sensorien avulla saadaan tarkka tieto siitä missä puu on kaatunut linjalle. Tämän avulla voidaan korjaustyöt kohdistaa nopeasti ja tarkasti.

 • Nopeampi palautuminen häiriötilanteesta: Oikeat resurssit, oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan
 • Kustannustehokkaampi huoltotoiminta
 • Turvallisuuden lisääminen
 • Työturvallisuuden parantaminen
 • Hiilijalanjäljen pienentäminen

Digitan ratkaisut: PAS-linjojen tarkastaminen myrskyn jälkeen

Itsenäisesti ilmajohdoissa toimivien IoT-sensorien avulla tunnistetaan reaaliajassa etänä onko puita kaatunut linjoille ja mihin kohtaan ne ovat kaatuneet. Voidaan arvioida, onko tarvetta lähteä paikan päälle.

 • Kustannustehokkaampi huoltotoiminta
 • Hiilijalanjäljen pienentäminen
 • Ongelmatilanteiden nopea tunnistaminen
Hyväksy
evästeet
katsoaksesi tämän videon.

Kumppaniesittely: Energy Line Solutions – OLKKU

Asennamme sähkölinjoille IoT-tykkylumiantureita ja varoitusheijastimia kehittämällämme OLKKU-laitteella nopeasti ja maasto-olosuhteista riippumatta. OLKKU on Suomessa kehitetty ja valmistettu innovaatio, jolla asennetaan sähkölinjojen IoT-antureita, joilla mitataan kuurasta tai lämmöstä johtuvaa sähkölinjojen kallistusta. Sillä voidaan asentaa myös heijastimet varoittamaan lintuja ja ilmailijoita törmäämästä sähkövoimalinjoihin. Helikopteriin liitetty laite on nopea ja turvallinen vaihtoehto sähkölinjojen merkintään, joka tehtiin ennen manuaalisesti.

Toimitamme avaimet käteen -periaatteella sähkölinjoille varoitusheijastimet ja tykkylumianturit. Näin sähkökatkoja voidaan ennaltaehkäistä tehokkaasti. IoT-antureiden avulla tiedät, mitä linjoillesi kuuluu! Tutustu kumppaniin tästä

Mediassa

Asiantuntijat apunasi

Pyry Puntari
Myyntipäällikkö, IoT
Juho Poikolainen
Myyntipäällikkö, IoT