Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!

Vuosi 2022 on loppusuoralla ja on paikallaan katsoa mitä vuosi toi tullessaan ja miltä tuleva vuosi näyttää. Maailman poikkeukselliset kriisit ovat varjostaneet tätäkin vuotta. Koronarajoitusten helpottuessa ja maailman avautuessa Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäyssota ja Ukrainan kansan kohtaama järkyttävä tilanne on koskettanut meistä jokaista syvältä sydämestä. Kuten koko maailma, mekin toivomme rauhan palaavan nopeasti ja jälleenrakennuksen alkavan.

Digitalle vuosi on mahdollistanut merkittävien askeleiden ottamista uusissa liiketoiminnoissamme. Olemme vakiinnuttaneet asemamme Suomen suurimpana itsenäisenä mastofirmana, kattopaikkojen hallinnasta kiinteistöyhtiöille on tullut oleellinen osa tarjontaamme. Voimme näin tarjota laadukasta digitaalista infrastruktuuria mobiilioperaattoreille sekä muille mobiiliverkkoja rakentaville toimijoille.

Kuvassa Vesa Tykkyläinen, Teemu Lampila, Teemu Tuisku ja Kimmo Kurttila Oulun radio- ja tv-asemalla.

Privaattiverkkohankkeemme yhdessä Nokian ja Telian kanssa on tiivistynyt ja ratkaisumme kiinnostavat erinomaista luotettavuutta ja toimivuutta arvostavia teollisuuden toimijoita sekä kriittisiä toimijoita kuten kaivosyrityksiä. Yksi maailman suurimmista 5G-privaattiverkoista on otettu tuotantokäyttöön Agnico Eaglen Kittilän kaivoksella. Data Center -liiketoimintamme tarjooma kasvaa keväällä 2023 uuden konesalimme Pienen Pajan valmistumisen myötä. Pienen Pajan ainutlaatuinen sijainti tietoliikenteen hermopisteessä tarjoaa erinomaiset yhteydet kaikkialle maailmaan.

IoT-liiketoimintamme on jatkanut menestyskulkuaan etenkin vesilaitosasiakkaissa ja uutena asiakasryhmänä sähkönjakelu näyttää hyvin lupaavalta ja kiinnostaa myös kansainvälisesti. TV-liiketoiminnassamme on myös käynnistymässä seuraava vaihe, sillä uusi HMV-päätös on saatu voimaan ja nyt on hyvät edellytykset laajamittaisen HD-siirtymän käynnistämiseen. Maanlaajuinen organisaatiomme on valmiina. MaksuTV-asiakkaitamme on ilahduttanut syksystä alkaen uusi Antero-brändi, joka on otettu hyvin vastaan.

Suuret kiitokset kaikille vuotuiseen asiakaskokemusmittaukseemme vastanneille, palautteenne on meille erittäin arvokasta ja hyvä lähtökohta asiakastyömme kehittämiselle. Suositteluindeksimme (NPS) pysyi samana kuin edellisvuonna ollen +37. Palautteenne mukaan vahvuuksiamme ovat edelleen hyvä asenne, luotettava toiminta ja lupausten pitäminen ja aito yhteistyön tekeminen asiakkaiden kanssa. Toimimme edelleen hyvin ammattimaisesti ja yhteistyö kanssamme on helppoa sekä huomioon ottavaa. Toimintamme kehittämispuolella on asiakaskeskeisyyden painottaminen ratkaisukeskeisyyden sijaan. Lisäksi toivotte meiltä enemmän näkemyksellisyyttä liiketoimintanne kehittämiseen. Näitä asioita haluamme aidosti kehittää yhdessä kanssanne yhteistyömme edistämiseksi. Olemme aina avoimia kuulemaan palautteenne.

Tänä vuonna Digita tukee Diakonissalaitoksen Vamos-työtä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi.

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta. Toivotan teille ja läheisillenne rauhallista ja joulunaikaa ja erinomaista uutta vuotta 2023!

Vesa Tykkyläinen
Toimitusjohtaja