Coromatic toimii Digitan kumppanina konesaleissa

Digitan Helsingin Data Center -laitetilat sijaitsevat tietoliikenteen solmukohdassa Pasilassa, ainutlaatuisten tiedonsiirtoyhteyksien äärellä. Pasilan webhotellitila on Coromaticin suunnittelema ja toteuttama.

Digitan Pasilan konesalitilat sopivat erityisesti laitteistoille, jotka tarvitsevat huippuolosuhteet palvelun toiminnan turvaamiseksi. Laitetilat täyttävät vaativat viranomaismääräykset ja vastaavat korkeaa kansainvälistä tasoa. Tilojen turvallisuudessa ja teknisissä ominaisuuksissa noudatetaan muun muassa Euroopan komission DciE – Data Center Infrastructure Efficiency -määräyksiä.

Turvakriittisiä ratkaisuja ilman keskeytyksiä

Coromatic on Pohjoismaiden johtava kriittisten tilojen ratkaisujen toimittaja ja sen tavoitteena on auttaa organisaatioita toimimaan ilman keskeytyksiä. Coromatic on jo vuodesta 2013 toiminut Digitan Data Center –tilojen kumppanina varmistamassa sekä Pasilan että muiden Digitan palvelintilojen käytettävyyttä ja turvallisuutta.

Viimeisin yhteistyössä toteutettu sali sijaitsee Kanta-Hämeessä Hollolassa. Jokainen laitetila on rakenteeltaan aina yksilöllinen ja se rakennetaan huomioimaan paikan erityispiirteet. Myös Hollolan laitetilasta rakennettiin poikkeavan innovatiivinen, koska jäähdytyslaitteille ei ollut lattia pinta-alaa vapaana. Myös energiatehokkuuden huomiointi vaati luovuutta toteutukselta.

”Me Coromaticilla innostumme aidosti asiakkaan haasteesta ja halusimme kehittää optimoidun ratkaisun, joka täyttää odotukset. Se on hyvin palkitsevaa” kertoo Coromaticin myyntijohtaja Janne Puranen.

”Coromatic on hyvä esimerkki aidosta kumppanista, koska saamme heiltä innovatiivisia ratkaisuja, ja jotka he pystyvät myös toteuttamaan – palvelu hoituu niin sanotusti yhdeltä luukulta. Arvostamme henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua”, Henri Viljasjärvi kiteyttää.

Pilvipalvelut ja konesalimarkkinat kasvussa Suomessa

Pilvipalveluiden käyttö kasvaa Suomessa vuoden 2016 aikana keskimäärin 30% vuonna 2016. Useat markkinatutkimukset ennustavat globaalin konesalimarkkinan kasvavan keskimäärin vuosittain 11% vuoteen 2020 asti.

Markkinakasvun mahdollistaa yritysten halukkuus ulkoistaa konesalipalveluita. Data Center -palveluntarjoajat puolestaan pystyvät tarjoamaan yrityksille ratkaisuja kuten konesalin luotettavuutta, kapasiteetin skaalautuvuutta sekä ennakoitavaa kustannusrakennetta.

Digita

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita sekä kattavaan verkkoinfrastruktuuriimme pohjautuvia palveluita. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

Coromatic

Coromatic on johtava kiinteistön kriittisten järjestelmäratkaisujen, kuten konesalien, toimittaja. Coromatic turvaa sähkön ja tietoliikenteen saatavuuden kriittisten toimintojen osalta. Kattava tarjonta pitää sisällään kaiken neuvonta- ja suunnittelupalvelusta toimituksiin, huoltoon ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Asiakkaitamme ovat datakeskukset, sairaalat, teollisuusyritykset, julkishallinto sekä muut kriittiset kiinteistöt.

Coromaticilla on yli 500 työntekijää Pohjoismaissa ja muualla maailmassa. Yhtiö on toimittanut ratkaisujaan yli 50 maahan eri puolilla maailmaa. EQT ja Coromaticin työntekijät omistavat yrityksen.