Laadukkaat colocation-palvelut tarjoavat samat edut kuin oma konesali, ilman omistamisen taakkoja. Parhaimmillaan colocation tarjoaa myös lisäarvoa, jota omilla konesaleilla harvoin on, nimittäin huippuluokan yhteydet.

Takana ovat jo ajat, jolloin yrityksissä ATK-henkilöt pyörittivät toimistojen siivouskaapeissa meluisia palvelimia, ja ihan syystä. Data, tietojärjestelmät ja -laitteet ymmärretään arvokkaaksi omaisuudeksi, josta halutaan huolehtia. Jos yrityksellä ei ole omia tiloja, jossa laitteille ja datalle voidaan taata kaikin puolin hyvät olot, colocation on erittäin hyvä ratkaisu.

Kaikki konesalien edut

Colocation on kuin tietojärjestelmälaitteille tarkoitettu toimistohotelli, joka tarjoaa yritysten käyttöön kaikki konesalien parhaat puolet: huippuluokan turvallisuuden, optimaaliset fyysiset olosuhteet kuten lämpötila ja ilmankosteus, hyvin hoidetun jäähdytyksen sekä monin verroin varmistetun sähkönsyötön. Samalla colocation vapauttaa konesalien suurimmista haittapuolista: Suurista investoinneista sekä kiinteistöjen manageroinnin tarpeesta.

Joustavaa infrapalvelua

Colocation on kuitenkin paljon enemmän kuin fyysistä lattiatilaa huippuluokan konesalissa. Se on ketterää infrastruktuuripalvelua, joka sopii kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin.

Pienimmillään tarve voi olla yhden tai kahden räkkikaapin vuokraaminen, suuremmat toimijat voivat tuoda tiloihin mittaviakin määriä omia laitteita. Palvelu skaalautuu tilanteen mukaan: Esimerkiksi liiketoiminnan kasvaessa voidaan kapasiteettia järjestää nopeasti lisää. Asiakas maksaa palvelusta käytön mukaan.

Kontrolli säilyy

Ajatus siitä, että oma data ja kriittiset laitteet ovat ulkopuolisen hallussa voi nostaa kynnystä colocation-palvelun käyttöön. Asiakkaillamme on kuitenkin AINA pääsy omille palvelimilleen, eli kontrolli niihin ei katoa mihinkään. Se säilyy yritysten omissa käsissä, samalla kun ylläpitohuolet tiloista voi unohtaa.

Bonuksena huippuyhteydet

Vaikka tietyntyyppisille toimijoille oma konesali olisikin monin tavoin hyvä ratkaisu, niille harvoin on saatavilla datan siirron kannalta optimaalista sijaintia. Esimerkiksi meidän colocation-tiloissamme kohtaavat lukuisien eri operaattorien verkot, joihin pystyy suoraan yhdistymään. Tiloissamme verkkopalveluntarjoajat yhdistävät verkkonsa (peering) ja se onkin Suomen suurin Internet-yhdysliikennepiste. Kyse on kuin useamman moottoritien risteyksestä, josta data pääsee nopeasti moniin suuntiin. Tavanomaisten datayhteyksien varassa olevasta konesalista käsin data joutuu köröttelemään maanteitä pitkin.

Colocation on kahteen sanaan tiivistettynä edullista mielenrauhaa. Suosittelemme lämpimästi.