TV-lähetyksiä otetaan yleisimmin vastaan antennin tai kaapelin kautta. Lähetyksiä voi ottaa vastaan myös satelliitin kautta. Jotta voit ostaa oikeanlaisen television tai digiboksin, on tärkeää tietää, kuinka lähetykset otetaan vastaan. Voit tarkistaa vastaanottotavan kiinteistön isännöitsijältä. Digita vastaa Suomessa maanpäällisestä antennitelevisioverkosta.

Antennivastaanotto omakotitalossa

Vastaanottoantenni soveltuu antenni-tv-lähetysten vastaanottoon, mikäli se kattaa UHF-alueen kanavat 21 – 48. (Kanavat 49-60 ovat siirtyneet vuoden 2017 alusta alkaen langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.)

Asukas:

Varmista, että antenni kattaa koko UHF-alueen (kanavat 21 – 48).

Hanki antennivastaanottoon tarkoitettu televisio tai digiboksi, jonka tunnistat merkinnästä DVB-T tai DVB-T2.  (Huom! vuodesta 2020 eteenpäin toimivat ainoastaan DVB-T2-merkityt laitteet. Katso lisää www.testatutlaitteet.fi)

Antennivastaanotto rivi- tai kerrostalossa

Rivi- ja kerrostaloissa on yhteinen vastaanottoantenni ja kiinteistön sisäinen antennijärjestelmä. Vastaanottoantennin tulee kattaa koko UHF-alue eli kanavat 21 – 48. (Kanavat 49-60 ovat siirtyneet vuoden 2017 alusta alkaen langattomien laajakaistaverkkojen käyttöön.)

Taloyhtiö huolehtii kiinteistökohtaisten vahvistimien asentamisesta ja tarvittaessa sisäisen antenniverkon kunnostamisesta.

Asukas:

Varmista, että antenni kattaa koko UHF-alueen (kanavat 21 – 48).

Hanki antennivastaanottoon tarkoitettu televisio tai digiboksi, jonka tunnistat merkinnästä DVB-T tai DVB-T2. (Huom! vuodesta 2020 eteenpäin toimivat ainoastaan DVB-T2-merkityt laitteet. Katso lisää www.testatutlaitteet.fi)

Taloyhtiöön kannattaa valita antennivastaanotto. Siihen on kolme erittäin painavaa syytä:

1) Antennin kautta voi seurata useita kanavia maksutta.

2) Antenni-TV on se edullisin vaihtoehto. Ei liittymismaksua eikä kuukausimaksuja, joten yhtiövastike pysyy kurissa.

3) Antennivastaanotto on nykyaikainen ratkaisu, joka on saatavilla kaikkialla Suomessa. Monipuolisten internet-tv -palveluiden avulla voit myös saada rikkaamman katseluelämyksen.

Onko antennin kunto tarkistettu?

Mikäli tv-lähetysten vastaanotossa on ongelmia, kannattaa tarkistaa tai tarkistuttaa, että vastaanottoantennit ovat kunnossa ja että ne on suunnattu oikein.

DigitaPRO-antenniasentajat ovat ammattitaitoisia asentajia, jotka osaavat auttaa kaikissa antenniasioissa. Vain Digitan kouluttamat asentajat saavat käyttää DigitaPRO Antenniasentaja -nimeä, joten heidän ammattitaitoonsa voit luottaa.

Lataa käyttöösi AntenniTV-oppaat: