DVB-T

Katsoessasi digi-tv-lähetyksiä antenni-tv-verkon kautta televisiossa tai digiboksissa tulee olla merkintä DVB-T ja DVB-T2. DVB-T2 mahdollistaa teräväpiirtolähetysten (HD) vastaanottamisen.

Televisiot voivat olla ns. integroituja televisioita, joissa digitekniikka on valmiiksi sisäänrakennettuna. Integroidun television lisäksi ei tarvita erillistä digiboksia. Mikäli televisio ei ole integroitu, voi antenni-tv-lähetysten vastaanottamiseksi hankkia digiboksin, joka on varustettu DVB-T- tai DVB-T2-merkinnällä.

Antenna Ready HD (T2)

Teräväpiirtolähetysten vastaanottamiseksi tarvitaan HD-lähetysten vastaanottoon soveltuva televisio tai digiboksi. Sopivan vastaanottimen tunnistaa Antenna Ready HD -merkistä.

Useimmat markkinoille tulevat televisiot tukevat HD-kanavien vastaanottoa. HD-digiboksi on riittävä ratkaisu, jollei jostain muusta syystä tarvitse uutta televisiota. Lista hyväksytyistä laitteista löytyy osoitteesta www.testatutlaitteet.fi.

Lisää tietoa teräväpiirtolähetyksistä www.hdtvopas.fi

Antenna Ready Smart HD (hybridi)

Hybridipalvelut toimivat suuressa osassa 2014 ja sitä uudemmissa myydyissä äly-tv-malleissa. Hybridi-tv-palvelut ovat käytettävissä, kun älytelevisio on kytketty laajakaistaverkkoon ja palvelut on aktivoitu käyttöön tv-asetuksista (hbbtv). Hybridi-tv-vastaanottimet tukevat automaattisesti HD-lähetyksiä.

Maksu-tv-vastaanottimet

Digitan antenniverkon kautta lähetettävien maksullisten sisältöpalveluiden katsominen edellyttää:

  • AntennaReady HD –hyväksytyn television sekä CI+ -kortinlukijan ja siihen linkitetyn TV- kortin; tai
  • AntennaReady HD -hyväksytyn digiboxin sekä siihen linkitetyn TV-kortin ja Full HD/HD Ready -yhteensopivan television.
  • Hybridi Beta -kanavia tukevat seuraavat laitteet >>