HybridiTV-palvelut ovat käytössäsi heti, kun televisiosi on kytketty sekä antenniverkkoon että internetiin.

HybridiTV:n käyttöönoton muistilista:

  • Onhan televisiosi kytketty Digitan antenniverkkoon? Voit tarkastaa sen menemällä Estradi SD kanavalle 38 tai Estradi HD kanavalle 39. Jos kanava näkyy, olet kytkeytynyt antenniverkkoon. HybridiTV-palvelut toimivat myös Telian, Elisan ja DNA:n kaapeliverkoissa. 
  • Onko televisiosi kytkettynä internetiin? Television voi kytkeä nettiin langattomasti tai ethernet-kaapelilla.
  • Tukeeko televisiosi HbbTV-versiota 1.5? Uusimmat televisiot pääsääntöisesti tukevat tätä versiota. HbbTV-tuki ja -versio on ilmoitettu television tiedoissa ja voit varmistaa sen vielä laitteen myyjältä tai maahantuojalta.
  • Onko HbbTV sallittu television asetuksissa? HbbTV-palvelut on yleensä oletuksena päällä.

Kun nämä ovat kunnossa, mene jollekin ilmaiskanavalle, paina punaista nappia ja nauti hybridipalveluista!

Miten käytän hybridisovelluksia?

Merkittävässä osassa Suomessa myytävistä televisioista on HybridiTV-ominaisuus, vaikkei sitä erikseen mainittaisi. Digitaalivastaanottimia voi myös päivittää jälkikäteen.

Hybridipalvelut toimivat televisiossasi heti, kun älytelevisiosi on kytkettynä internettiin ja asetuksissa on sallittu HbbTV-ominaisuudet. Suurimmassa osassa televisioita HbbTV on oletuksena aktivoituna.

Avain on kaukosäätimen punainen nappi, jota kuvaruutuun automaattisesti ilmestyvä punainen painike kehottaa painamaan. Nappi on eri kanavilla hieman eri näköinen, sillä jokaisella kanavalla on omat hyrbridi-tv-sovelluksensa käytössä. Kuvake näkyy vain niissä televisioissa, joissa on HybridiTV-ominaisuus aktivoituna ja jotka on yhdistetty internetiin.

Painamalla punaista nappia avautuu valikko, jonka kautta kuluttaja voi valita haluamansa sovelluksen. Saatavilla olevat sovellukset vaihtelevat kanavakohtaisesti ja useilla kanavilla on käytössä ominaisuuksia, jotka on sidottu käynnissä olevaan ohjelmaan.

Missä hybridisovellukset toimivat?

HybridiTV-palvelut toimivat Digitan antenniverkon lisäksi Telian, Elisan ja DNA:n kaapeliverkoissa.