Discovery Finland ja Digita ovat sopineet Tokion kesäolympialaisten ja Pekingin talviolympialaisten lähettämisestä HD-laadulla AntenniTV-verkossa. Olympialaiset näkyvät teräväpiirtolaadulla koko Suomessa kanavapaikalla 27 ympäri vuorokauden olympialaisten aikana.

Tokion kesäolympialaiset käydään elokuun taitteessa. Pekingin talviolympialaiset ovat vuorossa helmikuussa. Discoveryn ja Digitan sopimus HD-lähetyksistä on voimassa Tokion ja Pekingin olympialaisten virallisten päivämäärien ajan, eli 23.7.–8.8.2021 sekä 4.–20.2.2022.

“Olemme iloisia Discoveryn kanssa tehdystä sopimuksesta ja, että voimme tarjota olympialaiset AntenniTV:ssä HD-laatuisina koko Suomessa. Urheilulähetyksissä tarkka kuvanlaatu korostaa katsojan läsnäolon tunnetta, mikä tekee katselukokemuksesta entistä nautinnollisemman”, sanoo Digitan TV-liiketoiminnasta vastaava johtaja Teppo Ahonen.

”Takaamme HD-lähetyksillä parhaan mahdollisen katselukokemuksen olympialaisista kaikille katsojille. Näytämme ainoana suomalaisena kanavana tapahtumia Tokion kesäolympialaisista ympäri vuorokauden”, kertoo Discovery Suomen operatiivinen johtaja Elina Valtia.

Antenna Ready HD -vastaanotin ja kanavahaun tekeminen

Olympialaisten ajan TV5:n HD-kanava näkyy Digitan antenniverkossa 99,96 prosentin väestöpeittoalueella B-kanavanipussa kanavapaikalla 27. TV5 HD -kanavan katsomista varten tarvitaan Antenna Ready HD –testattu vastaanotin tai vastaanottimen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Oman tv-vastaanottimen HD-valmiuden voi tarkastaa osoitteesta www.toimiikotelkkarini.fi.

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta  tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.

Median yhteydenotot:

Discovery Finland, operatiivinen johtaja Elina Valtia, p. 040 773 8382, elina_valtia(a)discovery.com 

Digita Oy, johtaja, maksu-tv-palvelut, Ossi Ilveskoski, p. 040 540 5776, ossi.ilveskoski(a)digita.fi

Lisätietoja:

Discovery Finland on Tokion kesäolympialaisten 2020 virallinen koti. Tv-yhtiön vapaasti katsottava tv-kanava TV5 näyttää Tokion kesäolympialaisten tapahtumia HD-lähetyksenä ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Suoratoistopalvelu discovery+ on ainoa paikka Suomessa, jossa voi seurata kaikki olympialaisten tapahtumat. Discovery Finlandin tarjonta täydentyy Kutosen ja Eurosport 1 ja 2 -kanavien näyttämällä sisällöllä. Uintilajit ja koripallo näkyvät Tokion kesäolympialaisissa yksinoikeudella ja jääkiekko Pekingin talviolympialaissa yksinoikeudella Discoveryn kanavilla. Discovery Finland on osa globaalia mediayhtiö Discovery Inc:ia.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen ja tukiasemapaikkojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuri-yhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi