Seinäjoen Vesi ja Digita ovat solmineet viiden vuoden sopimuksen veden etäluennan digitalisoinnista Digitan tarjoaman LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla. Sopimuksen myötä vesimittareita tullaan vaihtamaan uusiin etäluettaviin vesimittareihin 2000 kappaleen vuositasolla.

Seinäjoen Energia Oy:n liiketoimintayksikkö Seinäjoen Vesi hoitaa 63 000 asukkaan ja teollisen toiminnan talous- ja jätevesihuoltoa. Vesimittareiden digitalisointi alkoi pilottivaiheella vuoden 2019 alussa. Alueen LoRaWAN-peittoalue on laaja ja sitä on rakennettu Seinäjoen Veden toiveiden mukaisesti uusiin käyttökohteisiin.

”Etäluettavien vesimittareiden käyttöönotto on yksi tulevien vuosien prioriteettihankkeistamme ja Digita tarjosi valmiin paketin etämittareiden käyttöönottoon konsernimme oman sähköverkkoalueen ulkopuolella. Yhteistyön myötä saamme vietyä tätä tärkeää hanketta eteenpäin”, kommentoi Seinäjoen Veden verkostopäällikkö Jari Mäntylä.

Veden etäluennan digitalisointi mahdollistaa kulutusdatan seurannan ja reaaliaikaisen laskutuksen, mikä näkyy myös loppukäyttäjälle parempana asiakaspalveluna. ”Meille on tärkeää, että palvelumme tuoma hyöty näkyy myös loppuasiakkaille”, kommentoi Digitan IoT-palveluiden myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Median yhteydenotot:

Digita Oy, myyntipäällikkö, IoT-palvelut, Mona Miettinen, p. 0400 721 700, mona.miettinen(a)digita.fi

Seinäjoen Vesi, verkostopäällikkö Jari Mäntylä, p. 020 760 1231, jari.mantyla(a)sen.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Seinäjoen Vesi on Seinäjoen Energia Oy:n liiketoimintayksikkö, jonka hoidettavana on 63 000 asukkaan ja alueen teollisuuden talous- ja jätevesihuolto.