Tapahtuma-alan moniosaaja CoreGo Oy ja teknologiatalo Digita Oy ovat tehneet monivuotisen sopimuksen tapahtumien tiedonsiirtopalvelusta, joka toteutetaan siirrettävällä privaattiverkkoratkaisulla. Privaattiverkko korvaa tietoliikenneratkaisuissa WiFin, sillä privaattiverkko on kevyempi toteuttaa, tarjoaa paremman suorituskyvyn ja on luotettava toiminnaltaan.

Digitan privaattiverkkoauto.

CoreGo ja Digita ovat pilotoineet privaattiverkkoratkaisua vuonna 2023 kaksilla isoilla festareilla muun muassa Qstockissa. Ratkaisu on todettu hyväksi ja tulevana kesänä se on käytössä useissa eri tapahtumissa, joissa tapahtuma-aikainen myynti on liiketoimintakriittistä järjestäjälle, ja sujuva ja toimiva palvelu hyvän festarikokemuksen edellytys tapahtumavieraille.

“Qstockin kokoisen tapahtuman taloudellisen onnistumisen ja asiakaskokemuksen kannalta nopeat ja ehdottoman luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat elintärkeitä. Pienikin häiriö kassayhteyksien toiminnassa näkyy helposti jonoina ja pienempänä myyntinä. Coregon ja Digitan tarjoama ratkaisu on osoittautunut erinomaiseksi ja suuntaamme luottavaisin mielin kohti ensi kesän festivaaleja”, sanoo Qstockin toimitusjohtaja Jouni Loponen.

”Olemme kartoittaneet parin vuoden ajan toimivaa kokonaisuutta, ja Digita mahdollistaa meille itsenäisen tavan toimia ja tarvittavan konsultoinnin tarpeen vaatiessa. Viime vuoden kokemukset ylittivät odotukset. Tulevana kesänä operoimme sijainnista riippuen 4G- ja/tai 5G-verkoilla”, kertoo CoreGon toimitusjohtaja ja perustaja Hannu Elomaa.

”Meille on ollut erittäin positiivinen yllätys, että privaattiverkkoratkaisu on kuin tehty tähän tarkoitukseen. Se lunasti pilotoidessa suoraan lupauksensa eli kevyellä rakentamisella toteutettu verkko toimi hyvin ja kuului hyvin, ja se mahdollisti luotettavat ja häiriöttömät yhteydet. On hienoa olla varmistamassa liiketoimintakriittinen maksupalvelu tapahtumajärjestäjälle ja lisäämässä festarikävijöiden tyytyväisyyttä kokonaiselämykseen”, kertoo Digitan liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi. Privaattiverkko on helposti pystytettävissä ja siirrettävissä seuraavaan tapahtumaan.

Privaattiverkot ovat täysin uudenlainen tapa mahdollistaa kriittinen ja luotettava tiedonsiirto langattomasti yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Privaattiverkko on paikallinen yrityksen omaan käyttöön räätälöity 4G- tai 5G-verkko. Privaattiverkon etuja ovat vahva tietoturva, luotettavuus ja ennustettava suorituskyky.

Median yhteydenotot

CoreGo Oy, toimitusjohtaja Hannu Elomaa, p. 044 541 8489, hannu(a)corego.fi

Digita Oy, liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi, p.040 064 9125, henri.viljasjarvi(a)digita.f

Tiedotteen Qstock-kuva: Toni Eskelinen

Vuonna 2015 perustettu CoreGo tarjoaa moderneja maksu- ja kulunvalvontaratkaisuja tapahtumille ja niiden sidosyrityksille Suomessa sekä myös muualla Euroopassa. Yrityksessä on vakituisia työntekijöitä vuoden ympäri noin 25. CoreGon ratkaisut ovat käytössä useissa tapahtumissa mukaan lukien musiikkifestivaalit, urheilutapahtumat, leirit ja messut, minkä lisäksi ratkaisuja on käytössä myös mm. jäähalleilla ja tapahtumataloilla.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Privaattiverkot ovat täysin uudenlainen tapa mahdollistaa kriittinen ja luotettava tiedonsiirto langattomasti yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Privaattiverkkojen osalta Digita toimii verkko- ja palveluoperaattorina tarjoten privaattiverkon ”avaimet käteen” kuukausittaisella palvelumaksulla. Privaattiverkon etuja ovat vahva tietoturva, luotettavuus ja ennustettava suorituskyky​. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille. www.digita.fi