Digita Oy täydentää televisiolähetysverkkoa eli kanavanippuja A ja B koko Suomen alueella 50 täytelähetinasemalla. Näistä neljä otetaan käyttöön vuoden vaihteeseen mennessä Keski-Suomessa.

Täytelähetinpaikkojen valinta on tehty yhteistyössä televisioyhtiöiden kanssa:

 

Saarijärvi, Kalmari (kartassa nro 24); toiminnassa. Täytelähetin tukee Pihtiputaan pääasemaa ja se on sijoitettu alueelle, jossa ei ole aiemmin ollut analogista alilähetintä. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 36 ja B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 42.

 

Vaajakoski, Jyväskylän mlk (kartassa nro 47); toiminnassa. Täytelähetin tukee Jyväskylän pääasemaa. Tällä asemalla on ollut aiemmin analoginen alilähetin. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 30 ja B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 60.

 

Kuhmoinen, Puukkoinen (kartassa nro 42); arvio valmistumisesta 27.12.2007. Täytelähetin tukee Jyväskylän pääasemaa A-kanavanipun osalta ja Lahden pääasemaa B-kanavanipun osalta. Se on sijoitettu alueelle, jossa ei ole aiemmin ollut analogista alilähetintä. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 32 ja B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 38.

 

Juupajoki, Kopsamo (kartassa nro 27); toiminnassa. Täytelähetin tukee Tampereen pääasemaa ja se on sijoitettu alueelle, jossa ei ole aiemmin ollut analogista alilähetintä. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 34 ja B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 23.

 

Kanavanippu A:n televisiokanavia ovat YLE TV1, YLE TV2, YLE FST5, YLE Teema ja YLE Extra, joka lopettaa vuoden vaihteessa ja sen tilalla aloittaa YLE TV1+. Kanavanippu B:n kanavia ovat MTV3, MTV3 MAX (maksullinen), Subtv, Subtv Juniori/Subtv Leffa (maksullisia), Nelonen ja JIM.

Vastaanottoantenni kohti täytelähetinasemaa

Mikäli tv-lähetysten vastaanotto ei onnistu pääaseman suunnalta, kannattaa vastaanottoantenni suunnata täytelähetinasemaa kohti. Aina paras signaalitaso ei löydy suoraan aseman suunnasta, vaan myös heijastukset kannattaa yrittää hyödyntää. Lisäksi kannattaa varmistaa, että vastaanottoantennijärjestelmä täyttää sille asetetut vaatimukset.

 

Antennin tulee olla UHF-kelpoinen eli sen tulee kattaa kanavat 21 – 69. Usein pienikin antennin suunnan muutos, antennin nosto tai siirtäminen tuo paremman kuvan, mikäli antenni on hyväkuntoinen ja se on asennettu oikein. Ongelmallisissa tapauksissa on aina suositeltavaa ottaa yhteys antenniliikkeeseen.

 

Antennin suuntauksessa auttaa Digitan Internet-karttapalvelu, joka löytyy osoitteesta www.digitv.fi/karttapalvelu. Digitv.fi -sivustolta löytyy myös tietoa antennijärjestelmistä sekä Pientalon antenniopas, jota voi tilata sähköpostitse osoitteesta info@digita.fi.

Kerros- ja rivitaloissa isännöitsijät huolehtivat, että kiinteistön yhteisantennijärjestelmään tehdään tarvittavat vahvistinlisäykset digitaalisia tv-kanavia varten.

 

Digita / Viestintä