Digitan 2000-luvun alkupuolella käynnistämä ja viime vuosina merkittävästi laajentunut konesaliliiketoiminta on päätetty eriyttää omaksi yrityksekseen Digita Data Centers Oy:ksi. Muutos mahdollistaa asiakkaiden monipuolisemman ja nopeamman palvelemisen, liiketoiminnan laajentamisen, uusien palveluiden kehittämisen yhdessä kumppanien kanssa. Digita Data Centers Oy on jatkossa Digita Oy:n täysin omistama tytäryhtiö.

Digita investoi merkittävästi konesaliliiketoimintaansa vuonna 2021 käynnistämällä uusien konesalitilojen rakentamisen jo olemassa olleiden konesaliensa läheisyyteen Pasilan tietoliikennekeskittymässä. Korkeimmat turvavaatimukset täyttävä Pieni Paja -konesali avattiin asiakkaille keväällä 2023.

”Konesaliliiketoimintamme on kehittynyt merkittävästi ja uskomme sillä olevan erinomaiset kasvunäkymät. Asiakaskuntamme arvostaa konesaliemme sijaintia tietoliikenteen hermopisteessä, kuten myös asiakaskeskeistä, luotettavaa ja ketterää toimintatapaamme. Uusi Pieni Paja -konesalimme on suunnattu maksimaalista turvallisuutta ja parhaita tietoliikenneyhteyksiä arvostaville yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille ”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala

”Konesalipalvelumme täyttävät vaativimpienkin asiakasryhmien turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset. Konesalien infrastruktuuri, kuten sähkönsyöttö on monikertaisesti varmistettu. Helsingin kaupungin kaukokylmäverkkoon liitetty konesali on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa”, kertoo Digitan Data Center -palveluista vastaava johtaja Juha Syrjänen

Digita Data Centers Oy:n konesalitarjoama lyhyesti:

  • Konesalikapasiteetti räätälöidään asiakastarpeen mukaan korkean saavutettavuustason, fyysisen turvallisuuden ja ekologisen tehokkuuden vaatimukset täyttäen.
  • Erinomaiset tietoliikenneyhteydet omaavat konesalit sijaitsevat keskeisimmässä tietoliikenteen solmukohdassa, jossa on myös internet-liikenteen yhdysliikennepiste. Solmukohdassamme on paikalla 22 tietoliikenteen operaattoria.
  • Korkeatasoisista asiantuntijapalveluista vastaa vuosien kokemuksen omaava ja turvaluokitettu henkilöstö, joka vastaa konesalien kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta, valvonnasta, ylläpidosta ja asiantuntijatehtävistä eri teknologioiden parissa, jolloin häiriötilanteisiin ja nopeisiin muutostehtäviin voidaan reagoida erittäin nopeasti.

Median yhteydenotot

Digita Oy, Juha Syrjänen, puh. 050 486 7676, juha.syrjanen(a)digita.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.