Kansainvälinen sijoitusyhtiö Digital Colony ilmoitti maanantaina 25. kesäkuuta, että Digita Oy:tä (”Digita”) koskeva kauppa First State Investmentsiltä on vahvistunut. Digital Colony on seuraavan sukupolven mobiili- ja internetinfrastruktuurin mahdollistamiseen keskittyvä yhtiö. Kauppa julkistettiin alun perin 11. huhtikuuta, 2018.

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkojen infrastruktuuria ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on myös hyvin integroitunut digitaalisen infrastruktuurin arvoketjuun tarjoamalla tietoliikennemastoja, data center- ja esineiden internet (IoT) -palveluita maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille.

“Odotamme innolla, että pääsemme kasvattamaan digitalaisten kanssa Suomen johtavaa digitaalista infrastruktuuriyritystä”, Digital Colonyn Managing Partner Ben Jenkins kertoo. ”Uskomme, että yrityksellä on loistava mahdollisuus kehittyä vahvaa markkina-asemaansa hyödyntäen, koska se on keskeisessä asemassa digitaalisen viestinvälityksen arvoketjussa ja 5G-teknologiainfrastruktuurin käyttöönotossa”.

“Uskon vahvasti, että kumppanuus Digita Colonyn kanssa on paras mahdollinen askel yrityksemme kehityksessä pyrkiessämme jatkuvasti tarjoamaan luovia ratkaisuja jokaiselle asiakkaallemme ja kumppanillemme”, Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström kertoo. ”Uuden omistajan asiantuntijuus on tärkeässä roolissa kasvattaessamme uutta liiketoimintaamme erityisesti tietoliikennemastojen, piensoluverkkojen, data centereiden ja IoT:n alueilla.”

Bank of America Merrill Lynch ja ICECAPITAL toimivat taloudellisina neuvonantajina, ja Roschier toimi First State Investmentsin oikeudellisena neuvonantajana. Ashurst LLP toimi Digital Colonyn oikeudellisena neuvonantajana.

Digital Colony yrityksenä 

Digital Colony on erikoistunut seuraavan sukupolven digitaaliseen infrastruktuuriin. Yritys investoi maailmanlaajuisesti mobiili- ja internetinfrastruktuuriin, muun muassa tietoliikennemastoihin, datakeskuksiin, piensoluverkkoihin ja kuituverkkoihin. Digital Colonyn strategiset sijoitukset auttavat vastaamaan digitaalisen infrastruktuurikapasiteetin kysyntään, joka kasvaa mobiilidatan ja videoiden kasvavan kulutuksen ja sellaisten megatrendien kuten pilvipalveluiden, big data -analytiikan, IT:n ulkoistamisen ja verkkokauppojen myötä. Digital Colonyssa yhdistyvät yritysten Digital Bridge Holdings LLC ja Colony NorthStar Inc alakohtainen ammattitaito ja sijoituskokemus. (NYSE: CLNS). Digital Colonyn johtoryhmän vankka ja tuloksekas kokemus digitaalisen infrastruktuurin alalta kattaa monta eri maanosaa ja useita eri tietoalustoja.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita.

LÄHDE Digital Colony

Lisää aiheesta: http://www.digitalcolony.com