Pohjoismaiden johtava internetin yhdysliikennepalveluita (IX) tuottava Netnod laajenee Suomeen. Maaliskuun 8. päivästä alkaen kaikkien Digitan Pasilan tietoliikennekeskuksessa olevilla verkoilla on mahdollista kytkeytyä Netnodin internetyhteysliikennepisteeseen. Tämä uusi IX vahvistaa paikallisten verkkojen turvallisuutta, häiriönsietokykyä ja suorituskykyä.

Netnod on Pohjoismaiden suurin tietoliikenteen välittäjä. Netnodilla on seitsemän yhdysliikennepistettä yli 200 verkolle. Näin verkot voivat vaihtaa liikennettä liiketoimintatarpeidensa mukaan. Tämä kattaa internet-palveluntarjoajat, sisältöverkot, matkapuhelinoperaattorit ja yritysverkot muun muassa kyberturvallisuus-, peli- ja talousalalla.

”Keskusteltuamme sekä paikallisten että kansainvälisten verkkotoimijoiden kanssa tunnistimme selkeän Netnod IX:n tarpeen Helsingissä”, toteaa Christian Lindholm, Netnodin myynti-, markkinointi- ja tuotejohtaja. ”Parantamalla Helsingin internetyhdysliikennettä Netnod IX Helsinki tukee paikallista internetyhteisöä ja lisää vertaistoimintojen mahdollisuuksia sekä Suomessa että muualla. Työskentelemme mielellämme Digita-tiimin kanssa yhdistämispalveluiden edistämiseksi Suomessa ja kaikkialla Pohjoismaissa.” 

”Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme Netnod IX:n Pasilan konesaliin. Konesalimme tarjoavat erinomaisilla yhteyksillään digitaalisten palveluiden vaatiman erinomaisen vasteajan. Asiakaskuntamme hyötyy konesaliemme sijainnista tietoliikenteen hermopisteessä kuten myös asiakaskeskeisestä, luotettavasta ja ketterästä toimintavastamme”, kertoo operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Pasilassa on useita internetin yhdysliikennepisteitä, joiden avulla verkot voivat vaihtaa paikallista liikennettä ja käyttää tärkeimpien kansainvälisten operaattoreiden yhteyspalveluja. Digitan konesalipalvelut täyttävät vaativimpienkin asiakasryhmien turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset. Konesalien sähkönsyöttö ja jäähdytys on moninkertaisesti varmistettu. Helsingin kaupungin kaukokylmäverkkoon liitetty sali on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa. Kaikki Digitan kuluttama sähköon vihreää, Pohjoismaissa tuulivoimalla tuotettua.

Digita on investoinut merkittävästi konesaliliiketoimintaansa rakentamalla uusia tiloja Pasilan tietoliikennekeskittymään. Tilat valmistuvat vuoden 2023 alkupuolella. 

Median yhteydenotot

Netnod, Myynti-, markkinointi- ja tuotepäällikkö Christian Lindholm, p +46 70 164 95 46, christian(a)netnod.se 

Digita, Markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Flink, p. 040 742 8849, minna.flink(a)digita.fi

Netnod lyhyesti

  • Netnod on voittoa tavoittelemattoman järjestön omistuksessa ja toimii internetin hyväksi Pohjoismaissa ja muualla.
  • Maailmassa on 13 DNS-juurinimipalvelinta. Netnod operoi niistä yhtä (https://www.netnod.se/i-root).
  • Netnod toimittaa DNS-palveluita maailman suurimmille ylätason maatunnuksilla (ccTLD) operoiville toimialueille. Tämä sisältää DNS-palveluiden toimittamisen Traficomille .FI-verkkotunnuksen täydellisen käytettävyyden varmistamiseksi.
  • Netnod toimittaa huippuluokan aikapalveluja, mukaan lukien Ruotsin valtakunnallista aikaa toimittavan palvelun.
    Lisätietoja osoitteessa www.netnod.se 

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 200 alan osaajaa. www.digita.fi