Teollisuuden käyttöön tarkoitetut 5G-privaattiverkot tarjoavat langattoman tiedonsiirron suurilla nopeuksilla ja mahdollistavat turvallisen kommunikaation laitteiden välillä.

Kaksi erilaista yhtiötä, Digita ja Siemens, täydentävät toisiaan palvelutarjonnallaan. Yhteistyölle luovat erinomaiset lähtökohdat molempien yhtiöiden erityisosaaminen. Digitan osaamista ovat privaattiverkkojen suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja päivitys. Siemensin vahvuuksia ovat kansainvälinen verkosto, teollisuuden automaatio- ja digitalisaatioratkaisut sekä kyberturva.

“Turvalliset 5G-privaattiverkot tuovat uusia mahdollisuuksia teollisuuden digitalisaatioon. Haluamme auttaa yhdessä teollisuuden asiakkaita hyötymään tästä mahdollisuudesta, esimerkiksi tehostamaan tuotantoa ja lisäämään turvallisuutta sekä toimintavarmuutta”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala

Yhteistyön myötä myös kokonaan uusien käyttötapauksien luominen esimerkiksi robotiikan ja lisätyn todellisuuden parissa on mahdollista.

Privaattiverkkoratkaisut ovat aina organisaation omiin tarpeisiin räätälöityjä tietoturvallisia verkkoja, joiden toiminta optimoidaan tarpeiden ja käyttökohteiden perusteella. Palvelu tarjoaa varmat ja toimivat tietoliikenneratkaisut esimerkiksi haastaviin teollisuusympäristöihin. Digitan ja Siemensin yhteistyön myötä organisaatiot voivat rakentaa kilpailuetua uusimpien teknologisten ratkaisujen avulla. Siemensin teknologioita hyödyntämällä Digita pystyy toteuttamaan päästä päähän -ratkaisuja, jotka mahdollistavat laitteiden välisen luotettavan kommunikaation.

“Perinteisiin tietoliikenneratkaisuihin liittyy usein haasteita esimerkiksi yhteyden vaihtuessa tukiasemien kautta, mikä voi aiheuttaa ei-toivottuja katkoksia laitteiden toimintaan. 5G-privaattiverkoissa nämä haasteet pystytään taklaamaan”, sanoo Privaattiverkko-liiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Viljasjärvi.

”Siemens tarvitsee 5G-teknologian osalta luotettavia partnereita, jotka kykenevät toimittamaan ja tukemaan asiakkaita suunnittelussa, toimituksissa ja ylläpidossa. Digitalla on maankattava tukiverkosto ja osaaminen, mikä mahdollistaa nopean tuen ja toimintavarmuuden teollisuusyrityksissä”, kertoo teollisuuden palveluliiketoiminnan johtaja Ari Varelius Siemensiltä.  

Digita ja Siemens esittelevät privaattiverkkoratkaisuja Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023 Digita näyttelyosastolla 6m91 ja Siemens näyttelyosastolla 6c50. Digitan liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi kertoo 9.11. klo 12 alkaen Tivia Stagella aiheesta ”Teollisuus 4.0: Kun tehdas muuttuu rakennuksesta tietolähteeksi”.

Median yhteydenotot:

Digita Oy, liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi, henri.viljasjarvi@digita.fi,
p. 0400 649 125

Siemens Osakeyhtiö, viestinnän asiantuntija Ville Paso, ville.paso@siemens.com, p. +358 46 923 3057

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajilla, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille. www.digita.fi

Siemens toimittaa ratkaisuja, palveluja ja tuotteita kiinteistöihin, älykkääseen sähköverkkoon sekä digitalisoituvaan teollisuuteen. Yhtiön tulevaisuuden menestys perustuu sähköistykseen, automaatioon ja digitalisaatioon. Suomessa toimivia Siemens-yhtiöitä ovat Siemens Osakeyhtiö, Siemens Healthcare Oy, Siemens Energy Oy, Siemens Mobility Oy, Siemens Industry Software Oy ja Siemens Financial Services, sivuliike Suomessa. Siemens Osakeyhtiöllä on aluekonttorit Virossa, Latviassa ja Liettuassa sekä VIBECO Oy -niminen tytäryhtiö Suomessa. Siemens Osakeyhtiön liikevaihto Suomessa ja Baltiassa on noin 216 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 433. Siemens AG:n liikevaihto on 72 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 311 000. Siemens toimii 200 maassa. www.siemens.fi